Κρήτη

Ζητάει να μην κλείσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ Αλικαρνασσού

Ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, με επιστολή του προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο ζητά, την αναθεώρηση της απόφασης συγχώνευσης του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ν. Αλικαρνασσού με αυτό του Αγίου Μηνά.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Νέας Αλικαρνασσού και ο επιχειρηματικός κόσμος της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου είναι ανάστατοι από τη πρόθεση συγχώνευσης των δραστηριοτήτων του παραρτήματος ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού με το Υποκατάστημα Αγίου Μηνά.

Το υποκατάστημα ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού που λειτουργεί εδώ και μερικές δεκαετίες δημιουργήθηκε με σκοπό να εξυπηρετηθεί μια πολυπληθέστατη περιοχή, με μια διακριτή και συνεχή αναπτυξιακή πορεία.

Σήμερα το εν λόγω υποκατάστημα εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους  των περιοχών Κατσαμπά, Αγίας Αικατερίνης, Πατελών, Ν. Αλικαρνασσού, Καρτερού, Πρασσάς, Καλιθέας και Κοκκίνη Χάνι. Εξυπηρετεί τις 300 περίπου εγκατεστημένες επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου που απασχολούν πάνω από 3.000 εργαζόμενους.

Επίσης, λόγω της καλής πρόσβασης σε αυτό έχει απορροφήσει μεγάλο φόρτο εργασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες και δεν δημιουργεί κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Κύριε Διοικητά,

Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, εφόσον εμείνετε  στην απόφαση σας για συγχώνευση, τόσο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όσο στις επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου αλλά και στο κέντρο του Ηρακλείου, είναι δυσανάλογα περισσότερα από τις όποιες ωφέλειες της συγχώνευσης του εν λόγω υποκαταστήματος, δεδομένου ότι προσφέρετε και κτίριο από το Δήμο Ηρακλείου για την αποφυγή των εξόδων ενοικίασης.              

Εκτιμώ λοιπόν ότι πρέπει να εξεταστεί η ενδεχόμενη αναγκαιότητα αναθεώρησης της απόφασης σας  όσον αφορά τη συγχώνευση του παραρτήματος της Νέας Αλικαρνασσού με αυτό του Αγίου Μηνά.

Σας ζητώ να εξετάσετε το θέμα στην πραγματική του διάσταση και το υποκατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού  να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του».

Σχόλια