default-image

Ζητά να παραμείνει η ΕΜΑΚ

Κρήτη
Ζητά να παραμείνει η ΕΜΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ζητά, την επιτακτικά απαραίτητη συνέχιση της λειτουργίας της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής :

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου στην διαφαινόμενη απόφαση για κατάργηση της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, η οποία εδρεύει στο Δήμο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

Η «αναστολή λειτουργίας», ή αλλιώς κατάργηση της 3ης ΕΜΑΚ, που προωθείται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σημαντική δραστηριότητα, το καταξιωμένο έργο και την αναμφισβήτητα μεγάλη προσφορά της 3ης ΕΜΑΚ σε ολόκληρη την Κρήτη.

Οι επιτυχημένες διασώσεις της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης καταδεικνύουν περίτρανα την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας στη Κρήτη. Είναι οι άνθρωποι που έδρασαν επανειλημμένα στην εύρεση αγνοούμενων ορειβατών και πεζοπόρων στα βουνά και στα φαράγγια της Κρήτης, ξεπερνώντας  τον εαυτό τους κόντρα σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες  για να κάνουν με αυταπάρνηση το καθήκον προς τον συνάνθρωπο.

Ενδεικτικά σας αναφέρω  ότι αν και στην οργανική δύναμή της η Υπηρεσία θα έπρεπε να έχει 150 άτομα προσωπικό, σήμερα υπηρετούν μόλις 30 ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες. Είναι οι άνθρωποι με την πολυετή εμπειρία και τη συνεχή εκπαίδευση που θα κληθούν ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή και όχι μόνο, που θα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κύριε υπουργέ,

Η συνέχιση λειτουργίας της 3ης ΕΜΑΚ κρίνεται επιτακτικά απαραίτητη  για την ασφάλεια των πολιτών της Κρήτης και των επισκεπτών της.

Δεν θα θέλαμε στη Κρήτη να είμαστε τραγικοί μάρτυρες περιστατικών με ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της χρονικής καθυστέρησης που αναμφισβήτητα θα υπάρξει εφόσον κληθούν να επέμβουν δυνάμεις από τις αντίστοιχες ΕΜΑΚ της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Διανύουμε μία δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο και θεωρώ αδιανόητο σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να βάλλεται η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αξία της ανθρώπινης ζωής.

Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News