Κρήτη

Συνάντηση Κουράκη αποσταγματοποιών

Tα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί Τσικουδιάς εξέθεσε στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη κατά την επίσκεψή του στα γραφεία τους στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Στάθης Φραγκιαδάκης.

Ο κ. Φραγκιαδάκης στη συνεργασία που είχε με το κ. Κουράκη , του ζήτησε τη παρέμβασή του, μέσα από το θεσμικό του ρόλο ως  Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης αλλά και Δημάρχου Ηρακλείου με πολλές  αγροτικές περιοχές τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει ιδιαίτερα όσον αφορά τη παραγωγή και τη διακίνηση της Παραδοσιακής Τσικουδιάς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος αναγνωρίζοντας την προσφορά των  αποσταγματοποιών Τσικουδιάς στη συνέχιση της παράδοσης και του πολιτισμού του νησιού μας αλλά και τη σημαντική συνεισφορά τους στην απορρόφηση μεγάλου ποσοστού της παραγωγής των αμπελοστάφυλων  τόνισε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία αυτή και με τις  κατάλληλες παρεμβάσεις θα βοηθήσει ώστε να  επιλυθούν  οριστικά τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Σχόλια