Κρήτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολυτέκνων και τριτέκνων στα Χανιά

Φωνή διαμαρτυρίας ύψωσαν το πρωί της Πέμπτης πολύτεκνοι και τριτεκνοι στα Χανιά που οργανωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης  όπου και παρέδωσαν ψήφισμα.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης που ηταν ειρηνική  ήταν  να μην ισχύσουν οι περικοπές στα επιδόματα που λαμβάνουν αλλά και οι ρυθμίσεις που προβλέπει για αυτούς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στα Χανιά οι τρίτεκνες  οικογένειες αριθμούν 8500 μέλη και οι πολύτεκνες 4500..

Όπως μάλιστα τόνισε μεταξύ άλλων  σε ομιλία του  ο πατήρ  Ευτύχης Ανδρουλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Οικογενειών Χανίων, «οι πολύτεκνοι στα Χανιά, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης και δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειες μετά τα νέα  μέτρα όπως η κατάργηση του αφορολογήτου, η περικοπή της πολυτεχνικής και  ισόβιας σύνταξης».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων  Ελλάδας  Μανώλης  Απλαδιανάκης Ελλάδος τόνισε ότι για τους τρίτεκνους  μετά τα νέα μέτρα τίθεται θέμα επιβίωσης.

Αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της κινητοποίησης ανέφερε μεταξύ άλλων

« Θεωρώ ότι σήμερα οι οικογένειες κατακρεουργούνται τα παιδιά, υπολογίζονται τεκμήρια η αναλγησία των πολιτικών έχει φθάσει στον ύψιστο βαθμό. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να πλήττεται σε αυτό το βαθμό η οικογένεια».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, « μας έχουν βάλει στο κρεβάτι του Προκρούστη»

Εν τω μεταξύ από τις 19 Δεκεμβρίου συνεχίζεται η διανομή τροφίμων σε πολύτεκνες οικογένειες του Νομού Χανίων. Ωστόσο από τις 4.500 πολύτεκνες οικογένειες, η Διεύθυνση Γεωργίας ενέκρινε την παροχή τροφίμων μόλις στις 1.500.

Την ίδια ώρα, φέτος η αποστολή τροφίμων ήταν κατά 50% μειωμένη σε σχέση με πέρυσι αλλά και οι ποσότητες κατά πολύ συρρικνωμένες, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός πολυτέκνων να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Οικογενειών Χανίων π. Ευτύχης Ανδρουλάκης. Πρόκειται για τρόφιμα όπως: μακαρόνια, φέτα και γραβιέρα ενώ ακόμα δεν έχει αποσταλεί λάδι και ρύζι.

Ο ίδιος τόνισε ότι πέρυσι οι ποσότητες τροφίμων που αποστάλησαν ήταν οι διπλάσιες ενώ φέτος έχουν συρρικνωθεί με αποτέλεσμα μια πολύτεκνη οικογένεια να λαμβάνει μόλις: 8 κιλά μακαρόνια, 1 κιλό γραβιέρα και 1,5 κιλό φέτα.

«Κάποτε μοιράζαμε τρόφιμα σε 2.000 πολύτεκνες οικογένειες και η διανομή κρατούσε έξι με οκτώ μήνες.  Οι ποσότητες επίσης ήταν μεγάλες και γι' αυτό πραγματοποιούσαμε δεύτερη και τρίτη διανομή. Τώρα με την ανέχεια που υπάρχει, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, δηλαδή μόλις σε είκοσι ημέρες έχουν διανεμηθεί τρόφιμα σε 1.300 ανθρώπους. Απομένουν 200 άτομα ακόμα και μετά τα τρόφιμα θα τελειώσουν ενώ και οι ποσότητες είναι κατά 50% μειωμένες. Αρα ο κόσμος δυστυχεί και υποφέρει».

Σχόλια