default-image

Επίθεση σκυλιών σε κοπάδι

Κρήτη
Επίθεση σκυλιών σε κοπάδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μπροστά σε μια τραγική εικόνα βρέθηκαν το πρωί κτηνοτρόφοι στο Βενεράτο μετά από νέα επιδρομή σκύλων σε κοπάδι.

30 αρνιά και 25 πρόβατα βρέθηκαν νεκρά από τους κτηνοτρόφους που βλέπουν για πολλοστή φορά τα ζώα τους να γίνονται βορά σε αδέσποτα. Πέρα από τον αφανισμό των κοπαδιών τους οι κτηνοτρόφοι ζητούν άμεση λήψη μέτρων καθώς φοβούνται πως τα σκυλιά έχουν προσβληθεί από λύσσα

 Ο εφιάλτης ξαναχτυπά τα κοπάδια των κτηνοτρόφων στις Δαφνές και το Βενεράτο. Σχεδόν καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με δραματικές εικόνες βρίσκοντας τα ζώα τους νεκρά.

Περισσότερα από 50 αρνιά και πρόβατα εντοπίστηκαν νεκρά το πρωί σε ποιμνιοστάσιο, αφού προηγήθηκε επιδρομή σκυλιών. Οι εικόνες που βρήκε μπροστά του, λύγισαν τον ιδιοκτήτη καθώς δεκάδες ζώα, κυρίως νεογέννητα βρέθηκαν νεκρά στο φώς της ημέρας.

Το τελευταίο διάστημα οι απώλειες δεν περιορίζονται σε πρόβατα που σκοτώνουν τα σκυλιά για να τραφούν. Οι επιθέσεις στα κοπάδια φαίνονται ανεξήγητες με τους κτηνοτρόφους να φοβούνται πλέον πως τα εξαγριωμένα σκυλιά έχουν προσβληθεί από λύσσα .

Είναι η 7η φορά που αγέλες σκύλων εισβάλουν στο συγκεκριμένο ποιμνιοστάσιο ενώ οι επιθέσεις στη γύρω περιοχή έχουν προκαλέσει βαριές απώλειες σε όλους τους κτηνοτρόφους που έχουν χάσει πλέον την ψυχραιμία τους.  

Οι αγέλες σκύλων - όπως λένε - σχηματίζονται από αδέσποτα που απελευθερώνονται μαζικά από το δημοτικό κυνοκομείο και διοχετεύονται στην περιοχή . Δεν λείπουν μάλιστα και κτηνοτρόφοι που απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν οι επιθέσεις συνεχιστούν.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που ενημερώθηκε για την επίθεση κλίθηκε να καταγράψει τις απώλειες οι οποίες ωστόσο αποζημιώνονται μόνο αν πρόκειται για περισσότερα από 4 νεκρά ζώα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News