Κρήτη

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η Μαίρη Διακάκη

Μέλος της  Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής  είναι από σήμερα η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Μαίρη Διακάκη. Κατά τη συνεδρίαση μάλιστα της επιτροπής η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου Μαίρη Διακάκη τόνισε:

«Κανείς δεν πιστεύει ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που καταθέσατε θα αποτελέσει μια διάρκειας φορολογική ρύθμιση. Αποτελεί μια εισπρακτική ρύθμιση που επιβάλλει η μνημονική λογιστική και μόνο, απορυθμίζοντας την κοινωνία επειδή ακριβώς αρδεύετε από την μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική.

 Όσον αφορά στο άρθρο 1 για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, εδώ εξισώνεται τους πάντες, χωρίς καμία διαφοροποίηση τους εντάσσεται στις δύο κλίμακες που εισάγεται χωρίς να παίρνετε υπ' όψιν την απόλυτη συρρίκνωση των εσόδων από την εργασία τους. Εξισώνετε ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, με ελεύθερους επαγγελματίες εργοδότες. Εφαρμόζεται έναν συντελεστή φορολόγησης 26% από το πρώτο ευρώ που κυριολεκτικά τους εξοντώνει. Προφανώς, δεν έχετε επίγνωση της κατακόρυφης πτώσης που έχουν τα εισοδήματά τους, αυτοί οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, σε ένα σύστημα στο οποίο η παραγωγική δομή συνεχώς καταρρέει.

 Θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία των αναγκαστικών εισπράξεων, είναι μια πράξη κοινωνικής βαρβαρότητας. Τη στιγμή που υπάρχει πλήρης αδυναμία κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών. Αγνοείτε το γεγονός ότι η τάση κλεισίματος βιβλίων από ελεύθερους επαγγελματίες, τείνει να προσλάβει μαζικό χαρακτήρα και με αυτό τι επιδιώκετε; Έσοδα από μη έχοντες δεν θα μπορέσετε να έχετε αφού η υφεσιακή πολιτική, καταστρέφει κάθε παραγωγική δυναμική. Επιδιώκετε τη βίαιη καταστροφή του κοινωνικού στρώματος των ελευθέρων επαγγελματιών, τον μαζικό εξοστρακισμό τους και όχι μόνο με περιορισμό του εργασιακού τους πεδίου αλλά και με την αφαίμαξη των συχνών εισοδημάτων.

Η πρακτική αυτή έχει σαφή ταξική αντίληψη, για τα έσοδα άνω των 50.000 ευρώ, μειώνετε τον φορολογικό συντελεστή από τον ισχύοντας 45% σε 33%.

Οι σωρευτικές προϋποθέσεις που θέτετε, για την υπαγωγή τους στο καθεστώς των μισθωτών, είναι απολύτως ανεφάρμοστες στην πραγματική οικονομία.

 Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού ουσιαστικά, ενισχύετε τον κύκλο της μαύρης εργασίας, την υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων με μπλοκάκι, και των μαύρων και αφορολόγητων κερδών εταιρειών και επιχειρήσεων.»

Σχόλια