default-image

Επί ποδός οι παραγωγοί

Κρήτη
Επί ποδός οι παραγωγοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στους παραγωγούς της Κρήτης από τη γερμανική απόφαση να βαπτίζονται "ευρωπαϊκά" προϊόντα από τρίτες χώρες.

Όπως καταγγέλλει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής του Δήμου Ιεράπετρας με  επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, επιχειρείται αναθεώρηση του τελωνειακού κώδικα ώστε να εισάγονται και να βαφτίζονται ουσιαστικά νόμιμα τα τρόφιμα των τρίτων χωρών προς τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η καταγγελία αποστέλλεται, επίσης, στα κόμματα της Βουλής, τους ευρωβουλευτές, τους βουλευτές Λασιθίου της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη και ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη, την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου, το Δήμο και την Αγροτική Επιτροπή Ιεράπετρας.

Η επιστολή αναφέρει:''Κύριοι υπουργοί, όπως καλά γνωρίζετε, στην Ε.Ε. γίνεται μια προσπάθεια ιδιαίτερα από τις βιομηχανικές χώρες να αναθεωρηθεί ο τελωνειακός κώδικας και να είναι δυνατόν να εισάγονται ακόμα και τρόφιμα, που με μια αλλαγή στη συσκευασία τους και τοποθετώντας μια ετικέτα θα μπορούν να τα βαφτίζουν "νόμιμα" σαν προϊόντα προέλευσης Ε.Ε.

Από αυτά δεν εξαιρούνται τα αγροτικά προϊόντα και ενδεχόμενη εφαρμογή ενός τέτοιου κανονισμού θα σημάνει αυτόματα την ολοκληρωτική καταστροφή του ευρωπαϊκού αγροτικού τομέα''.

Επιστολή για το θέμα προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων απέστειλε επίσης για το ίδιο θέμα και η περιφέρεια Κρήτης.

**Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Νέα Κρήτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News