default-image

Οι αμερικανικές Αρχές έσωσαν 123 παιδιά από κύκλωμα παιδόφιλων

Κόσμος
Οι αμερικανικές Αρχές έσωσαν 123 παιδιά από κύκλωμα παιδόφιλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά ηλικίας μόλις δύο ετών συμπεριλαμβάνονται στα 123 θύματα διαφορετικών κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας που εξάρθρωσαν οι αμερικανικές Αρχές. Η επιχείρηση, που ονομάστηκε "Ηλιοτρόπιο", κράτησε πέντε εβδομάδες και οδήγησε στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκάδων παιδιών από τα χέρια των παιδόφιλων.

Τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας δρούσαν στις ΗΠΑ, στο Μεξικό και σε άλλες χώρες.

Εκατόν δέκα από τα θύματα βρέθηκαν σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ ενώ τα υπόλοιπα ζούσαν σε άλλες χώρες. Σαράντα τέσσερα από τα παιδιά ζούσαν στο ίδιο σπίτι με τους ανθρώπους που κατηγορούνται πως τα κακοποιούσαν. Οι ηλικίες των θυμάτων είναι από 2 έως 17 ετών.

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) ανακοίνωσε ότι κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 245 άτομα κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε ακόμη έξι χώρες.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας, Τζον Μόρτον, αποκάλυψε ότι έχει βγει ένταλμα σύλληψης και για δύο ενήλικες, στους οποίους οι Αρχές του Λος Άντζελες έχουν απαγγείλει κατηγορίες για κακοποίηση ενός κοριτσιού. Στις φωτογραφίες που "ανέβηκαν" στο internet το κορίτσι φαίνεται να ήταν 13 ετών όταν κακοποιήθηκε. Ο Τζον Μόρτον δεν ανέφερε ωστόσο για ποιες χώρες πρόκειται, αν και παραδέχτηκε ότι ορισμένες από τις συλλήψεις έγιναν στο Μεξικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News