Κόσμος

Σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού υπέστη ο Ούγκο Τσάβες

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του Ούγκο Τσάβες, καθώς ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υπέστη λοίμωξη του αναπνευστικού, κάτι που επιφέρει περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία του μετά την τελευταία επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 11 Δεκέμβρη για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση της χώρας.

«Ο διοικητής Τσάβες αντιμετωπίζει επιπλοκές μετά την τελευταία εγχείρηση, με αποτέλεσμα να έχει παρουσιάσει σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες», ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών Ερνέστο Βιγιέγκας. «Η μόλυνση έχει προκαλέσει ανεπάρκεια στο αναπνευστικό σύστημα του Τσάβες και χρήζει άμεσης θεραπείας», πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Τσάβες, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο, υποβλήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα στην τέταρτη χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Κούβας.

Ο αδελφός του προέδρου Αντάν Τσάβες, κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνας, καθώς και ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει ορίσει διάδοχό του, βρίσκονται στην Αβάνα, όπου και νοσηλεύεται.

Ο γιατρός Χοσέ Ραφαέλ Μαρκίνα από τη Βενεζουέλα, ο οποίος είπε ότι έχει συνομιλήσει με αξιόπιστες πηγές, υποστήριξε ότι υπάρχουν 90% πιθανότητες ο Τσάβες να μη ζει μέχρι την προγραμματισμένη ορκωμοσία για την επόμενη θητεία του στις 10 Ιανουαρίου.

Σχόλια