Κόσμος

Ρεπορτάζ του ΒΒC για τους άστεγους και τη "φτωχή" Πρωτοχρονιά

Ουρές που σχημάτισαν εκατοντάδες φτωχοί και άστεγοι, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για ένα πιάτο φαΐ και απαισιοδοξία... Κάπως έστι περιγράφει το δίκτυο BBC την κατάσταση στην Αθήνα σε ρεπορτάζ του.


«Δεν υπάρχουν λεφτά, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Πεινάμε» λέει μια γυναίκα, που δηλώνει «άστεγη εδώ και πέντε μήνες».

«Η κατήφεια που επικρατεί εδώ» παρατηρεί η δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου, «μπορεί να παραληλλιστεί με την οικονομία: η Ελλάδα μπαίνει στον έκτο χρόνο ύφεσης. Ο δήμαρχος της Αθήνας ελπίζει ωστόσο σε καλύτερες ημέρες».

Το βρετανικό ρεπορτάζ κάνει λόγο για το «λίγο δωρεάν ψητό αρνί, τις πατάτες, τη σαλάτα και την παραδοσιακή βασιλόπιτα», για τα οποία σχηματίζονται ουρές στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων. Στέκεται ακόμη στη σκληρή λιτότητα και τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, που «σπρώχνουν» ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια.

«Το μόνο που μπορούν να ελπίζουν οι Ελληνες είναι ότι θα υπάρξει κάποιο φως στο τέλος αυτού του μακρού και σκοτεινού τούνελ» καταλήγει το ρεπορτάζ.

Σχόλια