default-image

"Εύθραυστη αλλά σταθερή" η υγεία του Τσάβες

Κόσμος
"Εύθραυστη αλλά σταθερή" η υγεία του Τσάβες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εύθραυστη» αλλά σταθερή χαρακτήρισε ο υπουργός Επιστημών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα την υγεία του προέδρου της χώρας Ούγκο Τσάβες. Την πληροφορία αυτή για την κατάσταση της υγείας του Τσάβες την έδωσε μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τον Αρεάσα - ο οποίος είναι και γαμπρός του Τσάβες - ο αδελφός του προέδρου Αντάν Τσάβες, κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνας, έφτασε στην πρωτεύουσα της Κούβας, όπως επίσης και ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει ορίσει διάδοχό του.

Στις 11 Δεκεμβρίου ο Τσάβες υποβλήθηκε σε τέταρτη χειρουργική επέμβαση για καρκίνο στην Κούβα, ενώ ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος πρόσφατα τον επισκέφτηκε, περιέγραψε την κατάστασή του ως «πολύ ανησυχητική».

Ο γιατρός Χοσέ Ραφαέλ Μαρκίνα από τη Βενεζουέλα, ο οποίος είπε ότι έχει συνομιλήσει με αξιόπιστες πηγές, υποστήριξε ότι υπάρχουν 90% πιθανότητες ο Τσάβες να μη ζει μέχρι την προγραμματισμένη ορκωμοσία του για την επόμενη θητεία του στις 10 Ιανουαρίου.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Τράπεζα της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), κατηγορεί τις Αρχές ότι παρέχουν «ανεπαρκείς» πληροφορίες σχετικά με την υγεία του Τσάβες καθώς η μυστικοπάθεια της κυβέρνησης καλλιεργεί την αβεβαιότητα και τη διασπορά φημών, δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας της MUD, Ραμόν Γκιγέρμο Αβελέδο.

Στο μεταξύ στην Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, είπε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν η Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διενέργεια «δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια» εκλογών σε περίπτωση που ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News