default-image

Πακιστανός πολέμαρχος σκοτώθηκε από μη επανδρωμένα σκάφη

Κόσμος
Πακιστανός πολέμαρχος σκοτώθηκε από μη επανδρωμένα σκάφη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο αεροπορικά πυραυλικά χτυπήματα από τις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 ανδρών, ανάμεσά τους και του στρατιωτικού διοικητή των Ταλιμπάν του Πακιστάν, μουλά Ναζίρ, που είχε υπογράψει εκεχειρία με το στρατό του Πακιστάν και οργάνωνε επιθέσεις κατά αμερικανικών και νατοϊκών στόχων στο Αφγανιστάν. 

Η επιδρομή που στοίχισε τη ζωή του διοικητή των Ταλιμπάν έγινε στο νότιο Ουαζιριστάν, στις περιοχές των φυλών του βορείου Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο μουλάς Ναζίρ, ο οποίος θεωρούνταν ο σημαντικότερος πολέμαρχος του νοτίου Ουαζιριστάν και έχει γίνει στόχος πολλών επιδρομών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σκοτώθηκε όταν δύο πύραυλοι έπληξαν όχημα στο οποίο επέβαινε μαζί με πέντε μαχητές του.

Ήταν σύμμαχος του ισχυρού διοικητή των Ταλιμπάν Χαφίζ Γκουλ Μπαχαντούρ. Οι δύο άνδρες χρησιμοποιούσαν το Ουαζιριστάν ως βάση οπισθοφυλακής για επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, αλλά η πληροφορία επιβεβαιώθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Ο μουλάς Ναζίρ είχε σχέσεις και με το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, το οποίο ιδρύθηκε το 2007 και πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν. Το Κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας της Μαλάλα Γιουσάφζαϊ, της μικρής Πακιστανής, υπέρμαχης των δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση, η οποία νοσηλεύεται στη Βρετανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News