default-image

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο η Χίλαρι Κλίντον

Κόσμος
Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο η Χίλαρι Κλίντον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον βγήκε από το νοσοκομείο της Νέας Υόρκης όπου νοσηλευόταν, καθώς πήρε εξιτήριο μετά την περιπέτεια υγείας που είχε. Η κ. Κλίντον συνοδευόταν από το σύζυγό της Μπιλ Κλίντον και την κόρη της Τσέλσι (φωτογραφία) κατά την έξοδό της από το νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Ρέινς επιβεβαίωσε τη νύχτα ότι η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πήρε χθες το εξιτήριό της.

«Η υπουργός Κλίντον έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο αυτό το απόγευμα. Η ιατρική ομάδα [που την παρακολουθούσε] την πληροφόρησε πως πραγματοποιεί καλή πρόοδο σε όλα τα μέτωπα, και πως είναι βέβαιο ότι θα αναρρώσει πλήρως», ανακοίνωσε μέσω γραπτής δήλωσης ο Φίλιπ Ρέινς, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι γιατροί της δηλώνουν πως προσδοκούν την πλήρη ανάκαμψη της Αμερικανίδας αξιωματούχου.

«Η ιατρική ομάδα της Χίλαρι Κλίντον ανέφερε ότι η ανάρρωση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό στάδιο και σύντομα θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Δε βλέπει τη στιγμή να γυρίσει πίσω στο γραφείο της», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η κ. Κλίντον εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, αφότου εντοπίστηκε θρόμβος σε φλέβα η οποία βρίσκεται ανάμεσα στον εγκέφαλο και το κρανίο πίσω από το δεξί αφτί. Η εμφάνιση του θρόμβου αποδίδεται σε μια διάσειση την οποία υπέστη η 65χρονη υπουργός Εξωτερικών στα μέσα Δεκεμβρίου, η οποία με τη σειρά της ήταν συνέπεια μιας προγενέστερης γαστρικής ίωσης.

Στο πλαίσιο της θεραπείας της, η κ. Κλίντον ακολούθησε θεραπευτική αγωγή που περιελάμβανε τη λήψη αιμολυτικών φαρμάκων, ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς της, ο θρόμβος δεν προκάλεσε εγκεφαλικό επεισόδιο ή οιοδήποτε άλλο νευρολογικό πρόβλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News