default-image

Νέο Δελχί: Μετά το βιασμό της 23χρονης προσπάθησαν να τη σκοτώσουν

Κόσμος
Νέο Δελχί: Μετά το βιασμό της 23χρονης προσπάθησαν να τη σκοτώσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι βιαστές της νεαρής φοιτήτριας στο Νέο Δελχί προσπάθησαν να τη σκοτώσουν μετά το βιασμό και το βάναυσο ξυλοδαρμό της, γράφει σήμερα Τετάρτη ο ινδικός Τύπος, επικαλούμενος έκθεση της αστυνομίας.

Ο φίλος της άτυχης κοπέλας, η οποία πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, κατάφερε εγκαίρως να την τραβήξει μακριά από το λεωφορείο που ήταν έτοιμο να την παρασύρει, σύμφωνα με την έκθεση 1.000 σελίδων της αστυνομίας που θα δημοσιοποιηθεί αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα, η νέα γυναίκα κατάφερε να δαγκώσει τρεις από τους βιαστές της στην προσπάθειά της να διαφύγει. Οι δαγκωματιές, όπως και αίμα, ίχνη σπέρματος και τρίχες, αλλά και η μαρτυρία του φίλου της 23χρονης θα χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία εναντίον των κατηγορούμενων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

«Από τη γυναίκα και το φίλο της οι δράστες είχαν πάρει τα ρούχα και τους πέταξαν από το λεωφορείο. Ο φίλος της την τράβηξε μόλις είδε το λεωφορείο να κάνει όπισθεν για να τους πατήσει».

Σύμφωνα με τους Times of India, ένα από τα ενοχοποιητικά στοιχεία που θα παρουσιάσει η αστυνομία είναι η προσπάθεια καταστροφής των στοιχείων από τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος συμμετείχε στο βιασμό της φοιτήτριας: Η έκθεση αποκαλύπτει πως ο άντρας αυτός προσπάθησε να καθαρίσει το όχημα και να κάψει τα ρούχα των θυμάτων.

Η ιδιαίτερη βιαιότητα του εγκλήματος έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κατακραυγή στην Ινδία και σε όλον τον κόσμο κατά των επιθέσεων και των βιασμών γυναικών που στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι.

Ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ δεσμεύτηκε να επιβάλλονται από εδώ και στο εξής αυστηρότερες ποινές στους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων. Ομάδα ειδικών με επικεφαλής των πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου συστάθηκε για το λόγο αυτό.

Με αφορμή την τραγική αυτή υπόθεση, ο υπουργός Παιδείας Σάσι Θαρούρ πήρε σήμερα την πρωτοβουλία να αρχίσει συζήτηση στη Βουλή για τη θέσπιση νόμου που θα τιμωρεί αυστηρότερα τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων. Ο ίδιος είπε ακόμα πως ο νόμος αυτός θα πάρει το όνομα της 23χρονης φοιτήτριας, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει αποκαλυφθεί.

Αρνούνται να αναλάβουν την υπεράσπιση των βιαστών

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι της περιφέρειας στην οποία ανήκει το δικαστήριο στο οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση του βιασμού ανακοίνωσαν σήμερα πως αρνούνται να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της περιφέρειας Σακέτ, που βρίσκεται στο νότιο Νέο Δελχί, θα ανοίξει αύριο την παρουσίαση της έκθεσης των 1.000 σελίδων που έχει ολοκληρώσει η αστυνομία.

«Αποφασίσαμε πως κανείς δικηγόρος δε θα αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορούμενων, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντιδεοντολογικό», ανακοίνωσε ο Σανζάι Κουμάρ, μέλος του δικηγορικού συλλόγου της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον Κουμάρ, οι 2.500 δικηγόροι που ανήκουν στο δικαστήριο αποφάσισαν να «κρατήσουν αποστάσεις» για να διασφαλίσουν τη «γρήγορη απονομή δικαιοσύνης», που σημαίνει ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων θα πρέπει να διοριστούν από το δικαστήριο.

Οι πέντε από τους κατηγορούμενους που είναι ενήλικες θα δικαστούν από το δικαστήριο του Σακέτ, ενώ ο έκτος, που είναι 17 ετών, θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, αφού πρώτα υποβληθεί σε εξέταση οστικής μάζας για να επιβεβαιωθεί η ηλικία του.

Το 2008, οι δικηγόροι επίσης αρνήθηκαν να υπερασπιστούν το μοναδικό επιζώντα από τους δράστες των αιματηρών επιθέσεων στην πόλη Μουμπάη (Βομβάη) που στοίχισαν τη ζωή σε 166 ανθρώπους.

Πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News