default-image

102 μνημεία-μινιατούρες

Life
102 μνημεία-μινιατούρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα απίστευτο γιορτινό θέαμα περιμένει τους Ιάπωνες και τους επισκέπτες της πόλης Τοτσίγκι. Εκατόν δύο κτήρια και μνημεία από 21 χώρες, ανάμεσά τους 45 που βρίσκονται στη λίστα της UNESCO - φυσικά μινιατούρες - όχι μόνο ξεδιπλώνουν τη μαγευτική ιστορία τους από τα βάθη των αιώνων αλλά έχουν ντυθεί στα χρώματα της γιορτής.

Φωτισμένα με έναν μοναδικό τρόπο και ακόμα πιο ζωντανά χάρη σε 140.000 χειροποίητες φιγούρες που… ζουν ανάμεσά τους κάνουν αυτές τις ημέρες ακόμα πιο εντυπωσιακές. Τόσο για τους μικρούς που συνδυάζουν παιχνίδι με γνώση όσο και για τους μεγάλους που αναζητούν κάθε τι το διαφορετικό και το πρωτότυπο.

Η πόλη η οποία φιλοξενεί αυτό το μοναδικό θεματικό και δη χριστουγεννιάτικα στολισμένο πάρκο βρίσκεται σε μια περιοχή διάσημη παγκοσμίως για τις θερμές πηγές της, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο δελεαστική ως προορισμό. Ειδικά για εκείνους που δεν είχαν ως τα σήμερα την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να δουν από κοντά τα αρχιτεκτονικά διαμάντια που κοσμούν το θεματικό πάρκο.

Όσοι βρίσκονται εκεί περιγράφουν την εμπειρία σαν να κάνουν σε λίγες μόνο ώρες το γύρο του κόσμου απολαμβάνοντας όλα εκείνα που θα ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν ως τα σήμερα να δουν με τα ίδια τους τα μάτια.

Το πάρκο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στα παιδιά και ειδικά στους μαθητές σχολείων που κάνουν εκεί εκδρομές και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ανάμεσα στα κτήρια βρίσκεται και ο δικός μας Παρθενώνας αλλά και μια μινιατούρα των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης ώστε οι νέες γενιές να μην ξεχνούν τι συνέβη εκεί πριν από μια δεκαετία.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News