default-image

H αλήθεια για τον… Άη Βασίλη

Life
H αλήθεια για τον… Άη Βασίλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία. Η από το βόρειο Πόλο ή απ όπου θέλετε τέλος πάντων. Αναλόγως την παράδοση που σας αρέσει. Μετά πολλών κόπων και βασάνων για να δώσει τα δώρα του στα παιδιά όλου του κόσμου.  

Ένα ταξίδι μιας νύχτας και κάτι… ψιλά καθότι βεβαίως τον βοηθάνε οι χρονικές ζώνες αφού όταν στη μισή γη είναι νύχτα, στην άλλη μισή είναι μέρα άρα 12 ώρες νύχτα στο μισό ημισφαίριο και 12 στο άλλο μισό μας κάνουν συνολικά ένα φουλ εικοσιτετράωρο!

Ο Άγιος Θα πάει λοιπόν πρώτα στην Ανατολή, που η νύχτα της Πρωτοχρονιάς έρχεται πιο πριν και στην συνέχεια στη Δύση. Το έργο του το κάνει  ακόμα πιο δύσκολο το γεγονός ότι έχει να μοιράσει δώρα σε περίπου  2 δισεκατομμύρια παιδιά, όσα ζουν στη Γη.  Στατιστικά αν σε κάθε σπίτι της Γης ζει μια οικογένεια που έχει κατά μέσο όρο 2.5 παιδιά τότε υπάρχουν 800 εκατομμύρια σπίτια που τον περιμένουν την Πρωτοχρονιά.  Και πόση απόσταση νομίζετε ότι πρέπει να καλύψει; Για σκεφτείτε… Ακονίστε το μυαλό σας. Άντε, σας βοηθάμε…

Αν το κάθε σπίτι απέχει κατά μέσο όρο 400 μέτρα από το αμέσως κοντινότερο, τότε ο Άϊ Βασίλης καλείται ούτε λίγο ούτε πολύ να καλύψει μια διαδρομή 320 δισεκατομμυρίων μέτρων.  Και μάλλον πλέον του χρειάζεται ένα GPS. Τώρα όσον αφορά στο έλκηθρο, αυτό θα πρέπει πραγματικά να ταξιδέψει με την ταχύτητα του φωτός.  

Κάτι το οποίο βεβαίως μόνο ένας Άγιος μπορεί να κάνει και ουδείς θνητός. Ο Άγιος Βασίλης για να προλάβει όλα τα καλά παιδάκια του κόσμου θα πρέπει να μοιράζει 3.148 δώρα το δευτερόλεπτο.

Θα πρέπει να διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για όλα αυτά τα παιχνίδια που ισοδυναμούν με 4.76 ουρανοξύστες όπως το κτήριο Κράιτσλερ στη Νέα Υόρκη με κόστος 27.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Και δεν γνωρίζουμε  αν τον αγγίζει η οικονομική κρίση με κάποιο τρόπο.

Αν θέλει να τελειώσει τη δουλειά στην ώρα του, μέχρι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς πρέπει να αφιερώνει σε κάθε σπίτι μόλις 0.0005 δευτερόλεπτα. Αν θεωρήσουμε ότι κάθε δώρο ζυγίζει περί το 1 κιλό μέσο όρο τότε πρέπει να κουβαλάει ξεκινώντας το ταξίδι του ανά τον κόσμο φορτίο ανάλογο με το βάρος 4.997 Μπόινγκ 747 ή 7.4 κρουαζιερόπλοιων όπως το Κουίν Μέρι 2.  

Πως τα καταφέρνει λοιπόν; Μα με τη βοήθεια της κβαντομηχανικής  καθώς ο μόνος τρόπος να επισκεφθεί τόσα σπίτια είναι μέσω της ικανότητας «να εμφανίζεται ταυτοχρόνως σε πολλά σημεία και να περνάει μέσα από στέρεα αντικείμενα».

Τα παράλληλα σύμπαντα σας λένε ίσως κάτι; Αν όχι… αρχίστε να διαβάζετε τις σύγχρονες θεωρίες περί χρόνου. Άλλωστε ο χρόνος έχει την τιμητική του απόψε.  Όπως και τα δώρα. Χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά.       

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News