Επίθεση σε παιδιά στη Γαλλία: Διαταραγμένη προσωπικότητα ο δράστης - Νέα εξέταση από ψυχίατρο

Κόσμος
Επίθεση σε παιδιά στη Γαλλία: Διαταραγμένη προσωπικότητα ο δράστης - Νέα εξέταση από ψυχίατρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δράστης θα εξεταστεί σήμερα (9/6) από ψυχίατρο

Συγκλονισμένη παραμένει η Γαλλία μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά της πόλης Ανεσί. Ο δράστης, πρόσφυγας από την Συρία, που έχει ζητήσει άσυλο, τραυμάτισε με μαχαίρι τέσσερα παιδιά, δύο από αυτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς και δύο ενήλικες. Ο δράστης θα εξεταστεί σήμερα (9/6) από ψυχίατρο. Ο Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στην περιοχή για να συναντήσει μέλη των οικογενειών.

Τα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης συγκλονίζουν, με δεκάδες παιδιά και γονείς να ουρλιάζουν ζητώντας βοήθεια, στη θέα του δράστη με το μαχαίρι.

Ο δράστης εμφανίζει μία αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και οι ανακριτικές αρχές δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μαζί του. Φαίνεται ότι είναι διαταραγμένη προσωπικότητα και θα εξεταστεί και σήμερα από ψυχίατρο.

«Εις το όνομα του Ιησού Χριστού…»

«Εις το όνομα του Ιησού Χριστού…»: Με αυτή τη φράση και ένα μαχαίρι στο χέρι ο νεαρός άνδρας άρχισε να τρέχει μέσα στην παιδική χαρά και να επιτίθεται σε παιδιά και στους γονείς τους.

Μητέρες με τα μωρά στα καρότσια έτρεχαν να σωθούν ενώ εκείνος τους κυνηγούσε και τους χτυπούσε με το μαχαίρι. Ένας άνδρας προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει όμως εκείνος πηδούσε τα πεζούλια και συνέχιζε την επίθεση. Η παιδική χαρά, σε ένα ειδυλλιακό πάρκο δίπλα στην λίμνη, στις Γαλλικές Άλπεις, ήταν γεμάτη κόσμο.

Πολλοί από αυτούς τουρίστες αυτόπτες μάρτυρες ανάμεσά τους και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Αντονι Λε Τελέκ, περιγράφουν τον εφιάλτη.

«Ξαφνικά μία μητέρα μου φωνάζει: Τρέξτε, τρέξτε! Υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τον κόσμο, κοντά στη λίμνη. Μαχαιρώνει παιδιά», ανέφερε ο Λε Τελέκ.

«(Ο δράστης) ήταν στη γέφυρα. Πήδηξε, άρχισε να φωνάζει και κατευθύνθηκε αμέσως στο καροτσάκι κι άρχισε να μαχαιρώνει πολλές φορές το μωρό» λέει άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 32χρονο δράστη.

https://twitter.com/AFP/status/1666733537154703362

Ο δράστης συριακής καταγωγής, είχε αποκτήσει καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία και δηλώνει χριστιανός. Πάνω του βρέθηκε ένας σταυρός. Φαίνεται πως ήταν άστεγος και έμενε σε εκκλησία. Ήταν παντρεμένος με Σουηδέζα με την οποία χώρισε πρόσφατα και έχουν ένα τρίχρονο παιδί.

Η πρώην σύζυγός του δηλώνει σοκαρισμένη: «Πριν ήταν ένας καλός άνθρωπος[…] ήταν καλός πατέρας».

Βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

 Πηγή: ertnews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News