Νεκρός Κινέζος influencer έπειτα από challenge στο Tik Tok

Κόσμος
Νεκρός Κινέζος influencer έπειτα από challenge στο Tik Tok

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε live μετάδοση τον σκότωσε Zhong Yuan Ge

Ένας Κινέζος influencer έγινε ο δεύτερος που πεθαίνει μέσα σε έναν μήνα μετά τη ζωντανή μετάδοση ενός challenge με ποτά στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τον Zhong Yuan Ge, 27 ετών, ο οποίος έχασε τη ζωή του από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στις 2 Ιουνίου.

Ήταν γνωστός και ως Brother Huang. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τη σύζυγό του στο κινεζικό μέσο ενημέρωσης Jimu News την Τρίτη, η οποία είπε ότι προσπαθούσε να κερδίσει χρήματα για να αποπληρώσει τα χρέη του.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε ένα μήνα, αφού ο Brother Three Thousand, 34 ετών, βρέθηκε νεκρός, λίγο αφότου εθεάθη να καταναλώνει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ στο Douyin, την κινεζική έκδοση του TikTok .

Ο Three Thousand, του οποίου το επίθετο αποκαλύφθηκε ως Wang, είχε καταναλώσει τουλάχιστον επτά μπουκάλια αλκοολούχων ποτών baijiu κατά τη διάρκεια steaming και βρέθηκε νεκρός 12 ώρες μετά τη μετάδοση στις 16 Μαΐου, ανέφεραν κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ένα βίντεο προς τους 176.000 οπαδούς του, ο Huang είχε καταγράψει τον εαυτό του να κατεβάζει το baijiu και να ανάβει χαρτομάντιλο εμποτισμένο με αλκοόλ, ενώ ένα άλλο κλιπ έδειχνε μια στοίβα από δεκάδες μπουκάλια.

Σύμφωνα με την Daily Mail η σύζυγός του, κα Λι, είπε ότι θα πρέπει να δουλεύει για το υπόλοιπο της ζωής της για να πληρώσει τα χρέη του συζύγου της, σύμφωνα με τους Straits Times.

Το ζευγάρι έχει έναν γιο, ο οποίος ετοιμάζεται να ξεκινήσει το νηπιαγωγείο φέτος. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης Southern Metropolis Daily, οι δύο influencers γνώριζαν ο ένας τον άλλον και ο Huang είχε παρευρεθεί ακόμη και στην κηδεία του Wang, όπου φέρεται να είχε δεσμευτεί να καταναλώσει λιγότερο αλκοόλ.

Το Baijiu περιέχει έως και 60% αλκοόλ. Οι δύο influencer ήταν γνωστοί για το ότι πίνουν το κινέζικο ποτό κατά τη διάρκεια των εκπομπών τους.

Η ανάρτηση τολμηρών ακροβατικών στο διαδίκτυο θεωρείται από ορισμένους influencers ότι αυξάνει τις πιθανότητές τους να λάβουν χρήματα από τους ακόλουθούς τους. Ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έγινε viral, δείχνει τον Wang να πίνει πολλά μπουκάλια με αλκοολούχα ποτά baijiu και να ρίχνει μερικά για να τους βάλει φωτιά στο τραπέζι.

Ο θάνατός του συζητήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο στην Κίνα και έχει προκαλέσει εκκλήσεις για αυστηρότερους κανονισμούς της ακμάζουσας βιομηχανίας ζωντανής ροής της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News