Βρετανία: Συναγερμός για κυβερνοεπίθεση σε τραπεζικά στοιχεία μεγάλων εταιριών

Κόσμος
Βρετανία: Συναγερμός για κυβερνοεπίθεση σε τραπεζικά στοιχεία μεγάλων εταιριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερευνητές ασφαλείας προειδοποίησαν την περασμένη Πέμπτη ότι χάκερ είχαν κλέψει δεδομένα από έναν πάροχο μισθοδοσίας που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εταιρείες στη Βρετανία

Η British Airways και η Boots είναι μεταξύ χιλιάδων εταιρειών που έχουν πληγεί από μια μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο, καθώς τα τραπεζικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας τους έχουν εκτεθεί.

Σύμφωνα με την Daily Mail η κυβερνοεπίθεση είχε στόχο την Zellis, έναν πάροχο μισθοδοσίας που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εταιρείες στη Βρετανία.

Η British Airways, που ανήκει στην IAG, είπε ότι είχε ενημερώσει τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους και τους παρείχε υποστήριξη.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι είμαστε μία από τις εταιρείες που επηρεάστηκαν από το περιστατικό κυβερνοασφάλειας της Zellis που συνέβη μέσω ενός από τους τρίτους προμηθευτές τους που ονομάζεται MOVEit», δήλωσε η BA σε δήλωση τη Δευτέρα (5/4).

Από την πλευρά του ο βρετανικός κολοσσός προϊόντων υγείας και ομορφιάς Boots ανέφερε ότι η επίθεση περιλάμβανε ορισμένα προσωπικά στοιχεία των υπαλλήλων της.

«Ο πάροχος μας διαβεβαίωσε ότι ελήφθησαν άμεσα μέτρα για την απενεργοποίηση του διακομιστή», ανέφερε εκπρόσωπος της Boots.

Η Boots απασχολεί πάνω από 50.000 άτομα στη Βρετανία, ενώ η British Airways έχει περίπου 30.000 άτομα.

Οι Αμερικανοί ερευνητές ασφαλείας προειδοποίησαν την Πέμπτη ότι χάκερ είχαν κλέψει δεδομένα από τα συστήματα ορισμένων χρηστών του εργαλείου μεταφοράς αρχείων MOVEit Transferone μία ημέρα αφότου ο κατασκευαστής του λογισμικού αποκάλυψε ότι είχε ανακαλυφθεί ένα ελάττωμα ασφαλείας.

Τα παραβιασμένα δεδομένα περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς εθνικών ασφαλίσεων, ανέφερε η εφημερίδα Daily Telegraph.

Πηγή: newsbomb.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News