default-image

Εξαφάνιση Μαντλίν: «Δεν τη σκότωσα εγώ» - Στο φως επιστολές του βασικού υπόπτου Κρίστιαν Μπρούκνερ (vid)

Κόσμος
Εξαφάνιση Μαντλίν: «Δεν τη σκότωσα εγώ» - Στο φως επιστολές του βασικού υπόπτου Κρίστιαν Μπρούκνερ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 45χρονος που είναι καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν. Όμως, προκειμένου να πείσει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην εξαφάνισή της, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με συγγραφή επιστολών.

Την ώρα που οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίστηκαν σε μια δεξαμενή που είναι σε απομακρυσμένη λίμνη στην Πορτογαλία, ο 45χρονος Μπρούκνερ - που είναι καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα - έχει γράψει επιστολές προκειμένου να απαλλαγεί σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Μάλιστα, ένα γράμμα που στάλθηκε πριν από λίγες ημέρες δείχνει το πόσο θέλει ο Μπρούκνερ να πείσει ότι είναι αθώος και δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση της Μαντλίν.

Η γραφολόγος Tracey Trussell, η οποία εξέτασε το τελευταίο γράμμα και άλλα που έχει στείλει τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε ότι δείχνουν ότι ο Μπρούκνερ ήταν «παραπλανημένος» και ότι οι «φανταστικές απόψεις του είναι σταθερές, αμετάβλητες».

Είπε ότι τα γράμματά του υποδεικνύουν κάποιον που ήθελε να «διοικεί και να ελέγχει» αλλά και «κάποιον που υποφέρει από αισθήματα ενοχής».

«Όποια και αν είναι η αλήθεια, υπάρχει η ανάγκη να τροφοδοτεί συνεχώς τον εγωισμό του και απώτερος στόχος του είναι να λάβει κάποιου είδους αναγνώριση» συνεχίζει.

Οι ερευνητές που εξετάζουν τον Μπρούκνερ, ο οποίος εκτίει 7 χρόνια στη φυλακή για βιασμό, επιμένουν ωστόσο ότι έχουν «απτές αποδείξεις» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή – και πιστεύουν ότι αυτός τη σκότωσε.

Σε μία επιστολή του Μαΐου γράφει: «Δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε πώς είναι όταν όλος ο κόσμος πιστεύει ότι είσαι ένας δολοφόνος παιδιών, ενώ δεν είσαι».

Μαντλίν Μακάν: Οι νέες έρευνες για την εξαφάνισή της

Όλα τα δίκτυα παγκοσμίως παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις από τις νέες έρευνες για το κορίτσι που εξαφανίστηκε το 2007 σε τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας, την Μάντλιν Μακάν.

Τα ευρήματα

«Μετά από 3 μέρες ερευνών φαίνεται πως οι προσπάθειες έχουν ολοκληρωθεί. Οι τέντες που είχαν τοποθετηθεί πίσω μου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για τα μέλη των κοινών αστυνομικών δυνάμεων από την Γερμανία, την Πορτογαλία και τη Βρετανία, έχουμε δει τραπέζια και καρέκλες να αποσυναρμολογούνται», δήλωσε ο Νικ Πίσα, ανταποκριτής της Daily Mail.

Μεταξύ των ευρημάτων που συνελέχθησαν πιστεύεται ότι περιλαμβάνεται κομμάτι υφάσματος και πλαστικά αντικείμενα, τα οποία αυτήν την στιγμή δεν είναι σίγουρο ότι συνδέονται με την υπόθεση.

Οι επιστήμονες αναμένεται να έχουν τα πρώτα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα, αλλά μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί μια πλήρης ανάλυση.

«Ο μικρός παράδεισος» του υπόπτου

Η Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε λίγο πριν κλείσει τα 4 χρόνια της, στις 3 Μαΐου 2007, από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, όπου περνούσε τις διακοπές με την οικογένειά της.

Oι γερμανικές αρχές έχουν ανακοινώσει από το 2020 ότι θεωρούν το κοριτσάκι νεκρό και ότι έπεσε θύμα ενός Γερμανού παιδεραστή, ο οποίος ζούσε εκείνη την περίοδο στην Πορτογαλία και έχει ήδη καταδικαστεί για βιασμό μιας Αμερικανίδας και που συχνά επισκεπτόταν το σημείο.

«Το σημείο για πικ νικ είναι εκεί όπου ο Κρίστιαν Μπρίκνερ πήγαινε με το φορτηγάκι του και περνούσε καιρό. Μια περιοχή που αποκαλούσε τον “μικρό του παράδεισο”», είπε ο ανταποκριτής της Daily Mail.

Το πορτογαλικό περιοδικό Expresso έγραψε ότι η μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη, που θεωρήθηκε «πολύ αξιόπιστη» από τις γερμανικές αρχές, οδήγησε την αστυνομία να ερευνήσει ξανά την περιοχή.

Δείτε το βίντεο του Mega:

//--> //-->

Πηγή: newsbomb.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News