Κροκόδειλοι έφαγαν άνδρα που έπεσε κατά λάθος στη λίμνη τους

Κόσμος
Κροκόδειλοι έφαγαν άνδρα που έπεσε κατά λάθος στη λίμνη τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ενώ κυνηγούσε έναν κροκόδειλο από ένα κλουβί που έβαζε αυγά, ο κροκόδειλος επιτέθηκε στο ραβδί, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στο περίβλημα"

Ένας άνδρας από την Καμπότζη σκοτώθηκε από 40 κροκόδειλους την Παρασκευή, αφού έπεσε στο τσιμεντένιο περίβλημά τους. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη φάρμα ερπετών της οικογένειάς του στο Siem Reap. Ο 72χρονος Λουάν Ναμ φέρεται να προσπαθούσε να μετακινήσει έναν κροκόδειλο όπου είχε γεννήσει αυγά από το κλουβί. Ο άντρας χρησιμοποιούσε ένα ραβδί ως βούτυρο. Ωστόσο, ο κροκόδειλος επιτέθηκε στον αγριόχορτο και τον τράβηξε προς το μέρος του, με αποτέλεσμα ο άνδρας να χάσει την ισορροπία του και να πέσει ακριβώς μέσα στο περίβλημα.

Στη συνέχεια, μια μεγάλη ομάδα ερπετών πήγε αμέσως πίσω από τον άνδρα και τον έσκισε σε κομμάτια. Το ένα χέρι του δάγκωσαν και το κατάπιαν κροκόδειλοι. Αργότερα, τα λείψανα του σώματος του ανασύρθηκαν από τον περίβολο με σημάδια δαγκώματος παντού.

Η αστυνομία αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το περιστατικό

Ο Μέι Σάβρυ, αρχηγός της αστυνομίας της κοινότητας Σιέμ Ριπ, φέρεται να είπε από το Γαλλικό Πρακτορείο: «Ενώ κυνηγούσε έναν κροκόδειλο από ένα κλουβί που έβαζε αυγά, ο κροκόδειλος επιτέθηκε στο ραβδί, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στο περίβλημα». «Τότε άλλοι κροκόδειλοι όρμησαν, του επιτέθηκαν μέχρι που πέθανε».

Σύμφωνα με το wionews η αστυνομία αποκάλυψε επίσης ότι το θύμα ήταν ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης καλλιεργητών κροκοδείλων. Η οικογένειά του θα πουλήσει τώρα ολόκληρο το απόθεμά του αφού τον παρότρυνε εδώ και χρόνια να σταματήσει να εκτρέφει κροκόδειλους στη φάρμα ερπετών τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε επίσης ότι ένα δίχρονο κορίτσι σκοτώθηκε και φαγώθηκε από κροκόδειλους στη φάρμα ερπετών της οικογένειάς της στο ίδιο χωριό το 2019.

Ο Σιέμ Ριπ είναι γνωστός ότι έχει τους κροκόδειλους ως κύριους κατοίκους

Οι κροκόδειλοι είναι ένα εξέχον χαρακτηριστικό του φυσικού οικοσυστήματος του Siem Reap, ιδιαίτερα στη λίμνη Tonle Sap και στους γύρω υγροτόπους. Αυτό εξηγεί γιατί υπάρχουν τόσες πολλές φάρμες ερπετών στην περιοχή.

Αυτά τα αρχαία ερπετά, γνωστά για την τρομερή παρουσία τους, μπορούν να εντοπιστούν να λιάζονται στις όχθες του ποταμού ή να γλιστρούν κρυφά μέσα στο νερό. Οι κροκόδειλοι του Siem Reap περιλαμβάνουν τόσο τον κροκόδειλο του θαλασσινού νερού, το μεγαλύτερο ζωντανό είδος ερπετών, όσο και τον μικρότερο αλλά εξίσου εντυπωσιακό κροκόδειλο Σιάμ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News