Αυστραλία: Πέθανε η 95χρονη γυναίκα που δέχτηκε Taser από αστυνομικό στο γηροκομείο

Κόσμος
Αυστραλία: Πέθανε η 95χρονη γυναίκα που δέχτηκε Taser από αστυνομικό στο γηροκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι συμπάθειες και οι σκέψεις μας επεκτείνονται επίσης στην κοινότητα του Cooma, στους φίλους της κυρίας Nowland, καθώς και στους κατοίκους και τους φροντιστές στο Cooma Yallambee Lodge

Μια 95χρονη γυναίκα πέθανε σε νοσοκομείο της Αυστραλίας, μέρες αφότου φέρεται δέχθηκε Taser από έναν αστυνομικό σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην πόλη Cooma στη Νέα Νότια Ουαλία, περίπου 114 χιλιόμετρα νότια της εθνικής πρωτεύουσας Καμπέρα.

Η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο, καθώς ο αστυνομικός που φέρεται να την τέιζερ σε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο ανώτερος αστυφύλακας Kristian White, 33 ετών, πρόκειται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο για τα αδικήματα της επίθεσης που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, της κοινής επίθεσης και της απερίσκεπτης πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, που μπορεί να επιφέρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Θα εμφανιστεί στο τοπικό δικαστήριο της Cooma στις 5 Ιουλίου.

Η Clare Nowland φέρεται να υποβλήθηκε σε Taser από την αστυνομία αφού βρέθηκε οπλισμένη με ένα μαχαίρι για μπριζόλα στο σπίτι της στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων Yallambee Lodge στην Cooma.

Η Guardian Australia επιβεβαίωσε αργά την Τετάρτη ότι πέθανε.

Σε μια βιαστικά οργανωμένη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τετάρτης, η αστυνομικός επίτροπος της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κάρεν Γουέμπ, είπε ότι η οικογένεια της Νάουλαντ ενημερώθηκε για τις κατηγορίες που σχετίζονται με αυτό που περιέγραψε ως «άχαρο περιστατικό».

«Η οικογένεια Nowland έχει ενημερωθεί για αυτήν την εξέλιξη και οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι με την κυρία Nowland», είπε.

Ο ασθενής με άνοια υπέστη σοβαρά τραύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός κατάγματος κρανίου στο περιστατικό.

Η Γουέμπ, η οποία έχει αρνηθεί τα αιτήματα να δημοσιοποιήσει το βίντεο από την κάμερα του περιστατικού, είπε ότι δεν θα το δει η ίδια έως ότου οι ανακριτές ολοκληρώσουν τη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων.

«Αυτό ήταν τραυματικό για όλους στην αστυνομία», είπε.

«Η κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία της… αυτό είναι ένα περιστατικό από τις περισσότερες από 2 εκατομμύρια κλήσεις για βοήθεια που δεχόμαστε κάθε χρόνο»

Ο Webb είπε ότι οι χρεώσεις θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν με βάση την κατάσταση του Nowland. Ευχαρίστησε επίσης τους ντετέκτιβ που «δούλευαν όλο το εικοσιτετράωρο» για να ερευνήσουν το περιστατικό.

Υπερασπίστηκε την αναστολή του White από το καθήκον χωρίς αμοιβή, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους.

«Του έχει δοθεί η ίδια ευκαιρία με οποιονδήποτε άλλο κάτοικο και η απασχόλησή του θα συνεχίσει να επανεξετάζεται, αλλά αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναστολή από τον χώρο εργασίας», είπε.

Η υπουργός αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Yasmin Catley εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένεια Nowland το απόγευμα της Τετάρτης.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης της NSW, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια Nowland για την απώλεια της πολύ αγαπημένης μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς τους, Clare Nowland», είπε η Catley.

«Οι συμπάθειες και οι σκέψεις μας επεκτείνονται επίσης στην κοινότητα του Cooma, στους φίλους της κυρίας Nowland, καθώς και στους κατοίκους και τους φροντιστές στο Cooma Yallambee Lodge. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε υποστήριξη στην οικογένεια Nowland καθώς θρηνεί αυτή την απώλεια και προτρέπουμε τους ανθρώπους να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News