Μπερνάρ Αρνό: Πώς έχασε 11,2 δισ. μέσα σε μία ημέρα ο ιδρυτής της LVMH, με τις τσάντες Louis Vuitton

Κόσμος
Μπερνάρ Αρνό: Πώς έχασε 11,2 δισ. μέσα σε μία ημέρα ο ιδρυτής της LVMH, με τις τσάντες Louis Vuitton

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάντως η περιουσία του Μπερνάρ Αρνό παραμένει αμύθητη, με τον Έλον Μασκ να έρχεται δεύτερος στη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου

Ο ιδρυτής της LVMH - οι μάρκες της οποίας περιλαμβάνουν τσάντες Louis Vuitton, σαμπάνιες Moët & Chandon και τουαλέτες Christian Dior έχασε ένα αστρονομικό ποσό από την περιουσία του, καθώς οι μετοχές πολυτελών ειδών βυθίστηκαν την Τρίτη στη Wall Street εν μέσω ανησυχιών ότι η ηπιότερη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα πλήξει τη ζήτηση για είδη πολυτελείας.

Σύμφωνα με το Βloomberg η περιουσία του Μπερνάρ Αρνό τους προηγούμενους μήνες αυξήθηκε σημαντικά, καθώς οι τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών εταιρειών με είδη πολυτελείας αυξήθηκαν.

Ωστόσο την Τρίτη οι συγκεκριμένες μετοχές δέχθηκαν πιέσεις, με τον τίτλο της LVMH να υποχωρεί 5% στο Παρίσι, πτώση που είναι η μεγαλύτερη εδώ κι ένα χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό πως η χρηματιστηριακή αξία του ευρωπαϊκού τομέα πολυτελείας μειώθηκε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια τη συγκεκριμένη ημέρα.

Πάντως η περιουσία του Μπερνάρ Αρνό παραμένει αμύθητη ακόμη και μετά το ξεπούλημα, ανερχόμενη στα 191,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Να σημειωθεί πως η περιουσία του γάλλου δισεκατομμυριούχου έχει αυξηθεί κατά 29,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής φέτος.

Η διαφορά μεταξύ της περιουσίας του Αρνό και του Ελον Μασκ της Tesla, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, έχει μειωθεί σε μόλις 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Φωτογραφία ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News