Μπεργκ: Πωλείται το καταφύγιο της Αγκάθα Κρίστι, όπου εμπνεόταν τα μυθιστορήματά της - Βίντεο από το μαγευτικό νησί

Κόσμος
Μπεργκ: Πωλείται το καταφύγιο της Αγκάθα Κρίστι, όπου εμπνεόταν τα μυθιστορήματά της - Βίντεο από το μαγευτικό νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προσφορές ξεκινούν από 15 εκατομμύρια αγγλικές λίρες

Η πιο γνωστή καλεσμένη του ιδιωτικού νησιού Μπεργκ υπήρξε η Αγκάθα Κρίστι, η οποία έγραψε εκεί δύο από τα μυθιστορήματά της, τα «Δύο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο » και «Μετά δεν έμεινε κανένας».

Το ιδιωτικό νησί βρίσκεται στις ακτές του Μπίγκμπερι, στο νότιο Ντέβον της Αγγλίας και τώρα διατίθεται προς πώληση.

Στο νησί υπάρχει το πολυτελές ξενοδοχείο «Burgh Island Hotel», που χτίστηκε το 1929 και έχει φιλοξενήσει διάσημους καλεσμένους: τους Beatles, τη Νάνσι Κούναρντ, τον δούκα και τη δούκισσα του Ουίνδσορ.

Φημολογείται μάλιστα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ουίνστον Τσόρτσιλ, συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο πριν από την D-Day το 1945.

Το νησί που πωλείται από το κτηματομεσιτικό γραφείο Knight Frank περιγράφεται σχεδόν μοναδικό στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ξενοδοχείο ένα από τα καλύτερα δείγματα αρχιτεκτονικής Art Deco στην Ευρώπη. Οι προσφορές ξεκινούν από 15 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

Ο ιδιοκτήτης του Τζάιλς Φουξ δήλωσε στο BBC ότι είχε το προνόμιο να ανακαινίσει και να αναβαθμίσει το Burgh Island Hotel τα τελευταία χρόνια και είναι απίστευτα περήφανος για όσα πέτυχε. Είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του Ντέβον και είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τι επιφυλάσσει το μέλλον για ένα από τα πιο πολύτιμα τουριστικά περιουσιακά στοιχεία της Βρετανίας, υπογράμμισε.

Ο Φουξ είπε στη συνέχεια ότι θέλει να το πουλήσει επειδή το ξενοδοχείο είναι «μια απαιτητική ερωμένη και κατέληξε να ασχολείται όλο και περισσότερο με αυτό εις βάρος της ζωής του και άλλων επιχειρήσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News