Ρώμη: Ακτιβιστές για το κλίμα έριξαν κάρβουνο και έβαψαν «μαύρη» τη Φοντάνα ντι Τρέβι (vid)

Κόσμος
Ρώμη: Ακτιβιστές για το κλίμα έριξαν κάρβουνο και έβαψαν «μαύρη» τη Φοντάνα ντι Τρέβι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν πληρώνουμε για τα ορυκτά καύσιμα» και «Η πατρίδα μας πεθαίνει» φώναζαν τα μέλη της Ultima Generazione, ενώ αστυνομικοί μπήκαν στα νερά για να τους συλλάβουν

Επτά ακτιβιστές για το κλίμα μπήκαν την Κυριακή μέσα στο διάσημο σιντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη και έριξαν κάρβουνο που έκανε το νερό μαύρο.

Τα μέλη της Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά, η ιταλική εκδοχή των κινημάτων που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία) άνοιξαν πανό που έγραφαν «Δεν πληρώνουμε για τα ορυκτά καύσιμα» ενώ φώναζαν «Η πατρίδα μας πεθαίνει».

Πολύ γρήγορα αστυνομικοί μπήκαν μέσα στα νερά για να τους συλλάβουν.

Όλα αυτά υπό τα βλέμματα πολλών τουριστών που κατέγραφαν το σκηνικό με τα κινητά τους, ενώ άλλοι παριστάμενοι έβαζαν τις φωνές στους διαδηλωτές.

Η Ultima Generazione ζήτησε να τερματιστεί η χρήση ορυκτών καυσίμων ενώ συνέδεσε τη διαμαρτυρία με τις καταστροφικές και πολύνεκρες πλημμύρες των τελευταίων ημερών στη βόρεια Ιταλία. Ένα στα τέσσερα σπίτια στην Ιταλία, όπως λέει τουλάχιστον η Ultima Generazione, κινδυνεύει από τις πλημμύρες.

Την ακτιβιστική παρέμβαση, που είναι στο πνεύμα αυτών που γίνονται σε μουσεία, καταδίκασε ο δήμαρχος της Ρώμης. «Αρκετά πλέον με τις επιθέσεις στα έργα τέχνης», είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News