Μαφιόζικη εκτέλεση τριών ανδρών στη Μασσαλία - Τους γάζωσαν με Καλάσνικοφ

Κόσμος
Μαφιόζικη εκτέλεση τριών ανδρών στη Μασσαλία - Τους γάζωσαν με Καλάσνικοφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις άνδρες δολοφονήθηκαν στο αυτοκίνητό τους στη Μασσαλία, την ώρα που η πόλη βιώνει έξαρση βίας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά.

Τα πέντε άτομα που βρίσκονταν στο όχημα μόλις είχαν βγει από νυχτερινό κέντρο, στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν δέχθηκαν πυρά με Καλάσνικοφ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δύο από τους επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το σημείο, όπως και οι άγνωστοι δράστες.

Η γαλλική αστυνομία συνέδεσε το περιστατικό με το εμπόριο ναρκωτικών.

Φέτος ο αριθμός των δολοφονιών που σχετίζονται το εμπόριο ναρκωτικών έχει φτάσει τις 21, σύμφωνα με τις αρχές.

Και οι πέντε επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο ήταν 20-30 ετών, όλοι γνωστοί στην αστυνομία. Ζούσαν σε συνοικία όπου το έγκλημα των ναρκωτικών είναι διαδεδομένο, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Κατά την αστυνομία το ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε φλεγόμενο κοντά στον τόπο του εγκλήματος παραπέμπει στη βία των ναρκωτικών, καθώς οι εγκληματίες συχνά καίνε τα οχήματά τους για να καταστρέψουν τα αποδεικτικά στοιχεία.

Οι αρχές ανέφεραν ακόμη ότι κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου οι αστυνομικοί κατέσχεσαν όπλα, μεταξύ των οποίων και Καλάσνικοφ, και συνέλαβαν πέντε άτομα με την κατηγορία της οπλοκατοχής που συνδέεται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Τα θύματα είναι κυρίως νεαροί άνδρες χαμηλά στην ιεραρχία των συμμοριών ναρκωτικών και στοχοποιούνται από εκτελεστές που εργάζονται για αντίπαλες συμμορίες.

Ο γενικός εισαγγελέας είχε προειδοποιήσει τον περασμένο μήνα ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ αντίπαλων συμμοριών για τον έλεγχο των πιο προσοδοφόρων σημείων διακίνησης ναρκωτικών της πόλης μετατράπηκε σε «βεντέτα».

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν από την πλευρά του δήλωσε ότι «αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό» και κάλεσε τη γαλλική κυβέρνηση να ενεργήσει «με σταθερό και σθεναρό τρόπο» για να σταματήσει η βία. «Οι δολοφόνοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κρυφτούν πια», τόνισε.

 (Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News