Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν 11 άτομα που είχαν στην κατοχή τους 55 κιλά κοκαΐνης

Κόσμος
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν 11 άτομα που είχαν στην κατοχή τους 55 κιλά κοκαΐνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τιμωρίες για τους εμπόρους και τους χρήστες περιλαμβάνουν ποινές φυλάκισης, βαριά πρόστιμα και απέλαση αλλά και θανατική ποινή

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν 11 άτομα που είχαν στην κατοχή τους συνολικά 55,2 κιλά κοκαΐνης, στην τελευταία μαζική κατοχή ναρκωτικών, καθώς το Βασίλειο συνεχίζει να καταπολεμά το λαθρεμπόριο, την προώθηση και τη χρήση ναρκωτικών, ανέφερε το Σαουδικό Πρακτορείο Τύπου (SPA). την Πέμπτη.

Η ομάδα είχε προσπαθήσει να κρύψει την κοκαΐνη σε πολλές κατοικίες στη Τζέντα για να αποφύγει την προσοχή της αστυνομίας, αλλά η επιτήρηση ασφαλείας αποκάλυψε το έγκλημά τους, είπε ο Ταγματάρχης Marwan al-Hazmi, ο Επίσημος Εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχου Ναρκωτικών (GDNC).

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται δύο άτομα που παραβίασαν το σύστημα ασφαλείας των συνόρων, τέσσερις κάτοικοι και πέντε ομογενείς της Νιγηρίας που είχαν βίζα επισκεπτών, σύμφωνα με το SPA.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για τα περαιτέρω.

Η Σαουδική Αραβία έχει αυστηρούς νόμους κατά της εισαγωγής, κατασκευής, κατοχής και χρήσης ναρκωτικών. Ο Νόμος περί Ελέγχου Ναρκωτικών του Βασιλείου διαφοροποιεί τους λαθρεμπόρους, τους εμπόρους και τους χρήστες ναρκωτικών όσον αφορά την τιμωρία.

Η αυστηρότερη ποινή που επιβάλλεται για όσους εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τη μεταφορά τους στη χώρα  είναι η θανατική ποινή.

Οι τιμωρίες για τους εμπόρους και τους χρήστες περιλαμβάνουν ποινές φυλάκισης, βαριά πρόστιμα και απέλαση.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας προέτρεψαν το κοινό να αναφέρει οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το λαθρεμπόριο ή την προώθηση ναρκωτικών επικοινωνώντας με τον αριθμό της γραμμής βοήθειας έκτακτης ανάγκης (911) στη Μέκκα, το Ριάντ και τις ανατολικές περιοχές και (999) σε άλλες περιοχές του Βασιλείου, είπε ο Ταγματάρχης al-Hazmi .

Επιπλέον, τα άτομα μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχου Ναρκωτικών στο (995) ή με email ([email protected]), είπε.

Όλες οι αναφορές που θα γίνουν θα είναι εμπιστευτικές, πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News