Απίστευτο κι όμως αληθινό: Τέσσερα παιδιά επιβίωσαν στη ζούγκλα για 15 ημέρες μετά από αεροπορικό δυστύχημα

Κόσμος
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Τέσσερα παιδιά επιβίωσαν στη ζούγκλα για 15 ημέρες μετά από αεροπορικό δυστύχημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, πάνω από 100 στρατιωτικοί αναζητούσαν τα παιδιά αφού, αντικείμενα που βρέθηκαν στη ζούγκλα, γέννησαν ελπίδες για τον εντοπισμό τους

Σώα και αβλαβή βρέθηκαν, τέσσερα μικρά παιδιά, που επιβίωσαν μόνα τους για πάνω από δεκαπέντε ημέρες στη ζούγκλα, στο τμήμα του Αμαζονίου που διασχίζει την Κολομβία. Την ανακοίνωση για την ευτυχή κατάληξη της περιπέτειας των τεσσάρων παιδιών, έκανε ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Τα παιδιά βρέθηκαν στο σημείο όταν, το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν, την 1η Μαΐου, συνετρίβη. Νεκροί από τη συντριβή είναι η μητέρα τους αλλά και δύο ακόμη ενήλικοι. Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, πάνω από 100 στρατιωτικοί αναζητούσαν τα παιδιά αφού, αντικείμενα που βρέθηκαν στη ζούγκλα, γέννησαν ελπίδες για τον εντοπισμό τους.

Έντεκα μηνών το μικρότερο από τα τέσσερα αδέρφια

Τα τέσσερα αδέρφια, ηλικίας 13, 9, 4 ετών και 11 μηνών, κατάφεραν να επιβιώσουν για πάνω από 15 ημέρες περιπλανώμενα στο παρθένο δάσος με πυκνή βλάστηση στα όρια των νομών Κακετά, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, και Γουαβιάρε. Το μικρό αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την Πρωτομαγιά. Τελευταίο σήμα που εξέπεμψε ήταν κοντά στην πόλη Σαν Χοσέ ντελ Γουαβιάρε, που αποτελούσε και τον προορισμό του.

https://twitter.com/CatatumboalDia/status/1658962572589105154

Ακόμη δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια του δυστυχήματος, ωστόσο σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, πριν τη συντριβή ο πιλότος του αεροσκάφους είχε αναφέρει ότι είχε προβλήματα στον κινητήρα, σύμφωνα με το ethnos.gr. Οι Αρχές τη Δευτέρα ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το αεροσκάφος, οι υπόλοιποι έξι επιβαίνοντες, ωστόσο, ήταν άφαντοι. Την Τρίτη ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τη σορό της μητέρας των παιδιών, καθώς και ενός τρίτου προσώπου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τρίτο πρόσωπο ήταν ηγέτης της φυλής αυτοχθόνων Ουιτότο, στην οποία ανήκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Ωστόσο, τα παιδιά παρέμεναν άφαντα.

https://twitter.com/FuerzasMilCol/status/1658889759014494225

Ακόμη δεν είναι σαφές στο πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα μετά τη συντριβή καθώς η ζούγκλα στο συγκεκριμένο, αραιοκατοικημένο σημείο, είναι ιδιαίτερα πυκνή και επικίνδυνη. Η παρουσία άγριων ζώων, η πυκνή βλάστηση με δέντρα, κάποια από τα οποία φθάνουν ακόμα και τα 40 μέτρα ύψος, και οι έντονες βροχοπτώσεις, έκαναν εξαιρετικά δύσκολες τις έρευνες εντοπισμού. Ωστόσο, την Τρίτη, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν προσωπικά είδη, μισοφαγωμένα φρούτα κι ένα μπιμπερό κοντά στο κουφάρι του αεροπλάνου. Σε φωτογραφίες που διανεμήθηκαν στον Τύπο από τον στρατό, διακρίνονται ψαλίδι και ετικέτα από κάτι που μοιάζει σαν κορδέλα για τα μαλλιά – ενδείξεις για την κατεύθυνση που έπρεπε να πάρουν οι ομάδες έρευνας και διάσωσης.

Το ηχογραφημένο μήνυμα της γιαγιάς

Στην επιχείρηση έρευνας, η οποία ονομάστηκε «Ελπίδα» συμμετείχε η πολεμική αεροπορία με τρία ελικόπτερα. Στο ένα εξ’ αυτών είχε εγκατασταθεί τηλεβόας που μπορούσε να ακούσει κανείς από απόσταση περίπου 1.500 μέτρων- μέσω αυτού αναπαραγόταν ηχογραφημένο μήνυμα της γιαγιάς των τεσσάρων παιδιών.

Η γυναίκα, στη γλώσσα Ουιτότο, απευθυνόμενη στα εγγόνια της τα ενημέρωνε ότι οι Αρχές τα ψάχνουν και τους ζητούσε να μείνουν στο σημείο που βρίσκονταν ώστε οι στρατιώτες να μπορέσουν να τα εντοπίσουν. Δεν έχουν ανακοινωθεί από τις Αρχές οι λόγοι για τους οποίους η  οικογένεια ταξίδευε αεροπορικώς. Όμως, συχνά οι κάτοικοι της δυσπρόσιτης περιοχής, όπου δεν υπάρχουν και πολλοί δρόμοι, αναγκάζονται να μετακινούνται με μικρά αεροσκάφη.

Η φυλή Ουιτότο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Αυτοχθόνων της Κολομβίας (ONIC), ζει σε απόλυτη «αρμονία» στη ζούγκλα, με τα μέλη να τηρούν τις παραδόσεις της, όπως το κυνήγι, η αλιεία και η συγκομιδή άγριων φρούτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News