Ονόμασαν το παιδί τους Εωσφόρο: «Θέλαμε ένα δυνατό όνομα... δεν ξέραμε ότι ήταν σατανικό»

Κόσμος
Ονόμασαν το παιδί τους Εωσφόρο: «Θέλαμε ένα δυνατό όνομα... δεν ξέραμε ότι ήταν σατανικό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γονείς θέλησαν να ονομάσουν το μωρό τους Εωσφόρο, ενώ δεν γνώριζαν ότι είναι… συνώνυμο του σατανά

Τούς άρεσε σαν όνομα, ήξεραν τι σημαίνει στα αρχαία ελληνικά, αλλά δεν γνώριζαν ότι πρόκειται για τον... διάβολο μεταμορφωμένο! Γονείς θέλησαν να ονομάσουν το μωρό τους Lucifer (σ.σ.: Εωσφόρος), αλλά δεν ήξεραν ότι είναι... συνώνυμο του σατανά.

Ένα από τα σημεία των καιρών, είναι και τα άθλια ονόματα που δίνονται σε παιδιά από τους γονείς τους (σ.σ.: βλέπε τον γιο του Έλον Μασκ X AE A-XII). Ειδικά σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, ο καθένας ονομάζει το παιδί του όπως του... κατέβει, όπως για παράδειγμα Κέδρος (Cedar), Λύτρα (Ransom), Ντροπαλός (coy), Ίχνος (Trace) κι άλλα πολλά παρεμφερή.

Αυτό ακριβώς συνέβη σε ένα ζευγάρι, τον Dan και τη Mandy Sheldon από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, στους οποίους είπαν ότι ο γιος τους θα αντιμετώπιζε μια ζωή δυσκολία εάν επέμεναν στο όνομα. Ο γραμματέας προφανώς είπε στους νέους γονείς ότι το όνομα που επέλεξαν ήταν «απαγορευμένο», αλλά μετά από επίσημη καταγγελία, το τοπικό συμβούλιο συμφώνησε να τους αφήσει να το καταχωρήσουν.

Όταν ο Νταν και η Μάντι πήγαν να επισκεφτούν το τοπικό ληξιαρχείο τους για να ονομάσουν το παιδί τους, ο γραμματέας τους είπε ότι δεν μπορούσαν. Κι ο λόγος; Το όνομα Lucifer, γνωστό κι ως άλλο όνομα για τον διάβολο.

«Θέλαμε ένα δυνατό όνομα...»

Το ζευγάρι είπε ότι δεν επέλεξε το όνομα για τη σατανική του σημασία, καθώς δεν είναι θρησκευόμενοι άνθρωποι, αλλά μάλλον ήθελαν ένα «ωραίο, δυνατό όνομα», αφού «δυσκολεύτηκαν» να βρουν ένα...

Μιλώντας στην The Sun, ο Dan είπε: «Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι που πήγαμε να τον εγγράψουμε, αλλά η γυναίκα μάς κοίταξε με απόλυτη αηδία».

«Μας είπε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει δουλειά και ότι οι δάσκαλοι δεν θα ήθελαν να τον διδάξουν. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι δεν είμαστε θρησκευόμενοι άνθρωποι και το Lucifer στα ελληνικά σημαίνει "αυτός που φέρνει το φως", αλλά δεν άκουγε».

Στη συνέχεια, το συμβούλιο της κομητείας Derbyshire που συνεδρίασε για το εν λόγω θέμα, εξέδωσε μια δήλωση που έγραφε: «Ζητούμε συγγνώμη αν προσβλήθηκαν, αλλά είναι δουλειά των γραμματέων μας να συμβουλεύουν σε αυτά τα θέματα, καθώς μερικές φορές οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ορισμένες έννοιες ή συσχετισμούς γύρω από ορισμένα ονόματα».

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πολύ λίγους νομικούς περιορισμούς για τα ονόματα, αν και αυτά που περιέχουν αισχρότητες και αριθμούς είναι πιθανό να απορριφθούν. Ωστόσο, πολλές χώρες έχουν αυστηρούς κανόνες. Η Νέα Ζηλανδία πρόσθεσε τον Lucifer στη λίστα με τα απαγορευμένα ονόματα το 2013.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News