Εκλογές στην Τουρκία: «Σάρωσε» ο Ερντογάν στις σεισμόπληκτες περιοχές - Έφτασε στο 71% στο Καχραμάνμαρας (vid)

Κόσμος
Εκλογές στην Τουρκία: «Σάρωσε» ο Ερντογάν στις σεισμόπληκτες περιοχές - Έφτασε στο 71% στο Καχραμάνμαρας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 88,92% στις κάλπες που στήθηκαν εντός της Τουρκίας, ενώ η συμμετοχή για τους Τούρκους που ψήφισαν στο εξωτερικό ανήλθε στο 52,69%

Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 28 Μαΐου ετοιμάζονται πλέον o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων στη χθεσινή αναμέτρηση.

Με καταμετρημένο το 99,87% της ενσωμάτωσης, όπως μεταδίδει το prothema.gr, ο Ερντογάν κατάφερε να κρατήσει τα... προπύργιά του στις σεισμόπληκτες περιοχές παρά την οργή των πολιτών μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου και τις ευθύνες που επέρριπταν στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, στην επαρχία του Καχραμάνμαρας που είχε πληγεί πολύ έντονα από τον σεισμό ο Ερντογάν καταγράφει ποσοστό 71,88%, σε αντίθεση με τον Κιλιτσντάρογλου που καταγράφει χαμηλό ποσοστό της τάξης του 22,20%.

Στην περιοχή του Οσμανίγιε το ποσοστό του Ερντογάν είναι 62,31% έναντι 30,74% του Κιλιτσντάρογλου.

Στην επαρχία του Χατάι το προβάδισμα του Ερντογάν είναι οριακό με 48,07% έναντι 48,03% του Κιλιτσντάρογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο φονικός σεισμός στην Τουρκία στοίχισε τη ζωή σε περίπου 50.000 ανθρώπους.

Η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 88,92% στις κάλπες που στήθηκαν εντός της Τουρκίας, ενώ η συμμετοχή για τους Τούρκους που ψήφισαν στο εξωτερικό ανήλθε στο 52,69%.

//--> //-->

Το πρώτο μήνυμα Ερντογάν μετά τις εκλογές

Την ίδια ώρα, βέβαιος για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 28 Μαΐου, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News