Σέλβι Κιλιτσντάρογλου στη θέση της Εμινέ; Αυτή είναι η σύζυγος του ανθρώπου που «απειλεί» να εκθρονίσει τον Ερντογάν

Κόσμος
Σέλβι Κιλιτσντάρογλου στη θέση της Εμινέ; Αυτή είναι η σύζυγος του ανθρώπου που «απειλεί» να εκθρονίσει τον Ερντογάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρεμη δύναμη στο πλευρό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, η σύζυγός του Σέλβι, ή αλλιώς «Σεβίμ» όπως την αποκαλούν οι οικείοι της, τον στηρίζει στα εύκολα και στα δύσκολα

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τη Σέλβι Κιλιτσντάρογλου, τη γυναίκα που αν κερδίσει τις εκλογές ο σύζυγός της θα γίνει η πρώτη κυρία της Τουρκίας, «εκθρονίζοντας» μετά από δύο δεκαετίες την Εμινέ Ερντογάν.

Η Σέλβι Κιλιτσντάρογλου γεννήθηκε το 1952 στην επαρχία Τούντζελι της ανατολικής Ανατολίας, και οι αγαπημένοι της και οι στενοί της φίλοι την αποκαλούν χαϊδευτικά «Σεβίμ» . Το ίδιο και ο σύζυγός της Κεμάλ, με τον οποίο είναι μαζί εδώ και τουλάχιστον 4 δεκαετίες.

Ο Κεμάλ και η Σέλβι παντρεύτηκαν το 1974. Μετά το γάμο, εκείνη εγκατέλειψε τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και τη Σχολή Τύπου και Ραδιοτηλεόρασης. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, ένα από τα παιδιά τους πέθανε σε ηλικία τριών μηνών. Η σύζυγος του Κιλιτσντάρογλου έχει παραδεχθεί πως δεν είχε «αγκαλιάσει» από την αρχή την απόφαση του συζύγου της. Δεν ήταν υπέρ της ένταξής του στην πολιτική, συμβιβάστηκε ωστόσο επειδή εκείνος έκανε αυτό που αγαπούσε.

«Ο Κεμάλ είναι τρυφερός πατέρας»

«Ο Κεμάλ είναι ένας τρυφερός πατέρας, δεν μπορούσε όμως να φροντίσει τα παιδιά του όσο θα ήθελε λόγω της πολυάσχολης επαγγελματικής του ζωής. Πάντα όμως τα παρατηρούσε, ακόμα κι αν δεν το έδειχνε. Σε κάνει να νιώθεις αγάπη με πολύ φυσικό τρόπο. Ένας πολύ προσεκτικός σύζυγος και πατέρας. Εγώ ήμουν μερικές φορές «γλυκιά και σκληρή» με τα παιδιά μου, αλλά ο Κεμάλ δεν ήταν ποτέ. Ο Κεμάλ δεν ήταν ποτέ καταπιεστικός ή αυταρχικός ούτε απέναντί μου. Πάντα έπειθε με την αγάπη και τις γνώσεις του» είχε πει παλαιότερα για τον σύζυγό της η Σέλβι Κιλιτσντάρογλου.

Και συνεχίζει: «Ο Κεμάλ είναι πολύ ήρεμος στην ιδιωτική του ζωή αλλά και στην επιχειρηματική και πολιτική του ζωή. Βέβαια, μερικές φορές εγώ θύμωνα πολύ με αυτή την ηρεμία. Όμως ο χρόνος έδειξε ότι είναι καλύτερο να είσαι ήρεμος και ψύχραιμος. Δεν είμαι τόσο ήρεμη όσο αυτός. Ο Κεμάλ μετέτρεψε την προσωπικότητά του σε πλεονέκτημα, ακόμη και πρότυπο, στην πολιτική. Ξέρει να ακούει υπομονετικά και ακούει ακόμη και από την κριτική».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Σέλβι Κιλιτσντάρογλου συναντήθηκε με τα θύματα του σεισμού στο Βαν της Τουρκίας «Συναντήθηκα με γυναίκες που υπέστησαν μεγάλες απώλειες στον σεισμό Ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους. Αν και έχουν σοβαρά προβλήματα, είναι πολύ δυνατές. Στην πραγματικότητα ήρθα να τους δώσω ελπίδα, αλλά μου έδωσαν εκείνες ελπίδα. Όταν έρθει η άνοιξη, θα αγκαλιαστούμε ξανά» είχε πει τότε.

Πηγή: newsbomb.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News