Nikki Allan: Βρήκαν το δολοφόνο του μικρού κοριτσιού 31 χρόνια μετά

Κόσμος
Nikki Allan: Βρήκαν το δολοφόνο του μικρού κοριτσιού 31 χρόνια μετά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν 7 Οκτώβριου του 1992, όταν ο 25χρονος τότε Ντέιβιντ Μπόιντ οδήγησε την 7χρονη Νίκι Άλεν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, τη χτύπησε με ένα τούβλο και τη μαχαίρωσε επανειλημμένα μέχρι θανάτου

Μετά από 31 χρόνια έπεσε η «αυλαία» στην υπόθεση της δολοφονίας της 7χρονης Νίκι Άλεν στην Αγγλία.

Ένας παιδοκτόνος που διέφευγε της δικαιοσύνης για περισσότερα από 30 χρόνια κρίθηκε σήμερα ένοχος για φόνο.

Ήταν 7 Οκτώβριου του 1992, όταν ο 25χρονος τότε Ντέιβιντ Μπόιντ οδήγησε την 7χρονη Νίκι Άλεν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, τη χτύπησε με ένα τούβλο και τη μαχαίρωσε επανειλημμένα μέχρι θανάτου.

Οι αρχές είχαν κατηγορήσει για τη στυγερή δολοφονία τον λάθος άνθρωπο, ο οποίος εν τέλει κρίθηκε αθώος στο δικαστήριο.

Τα τελευταία χρόνια προέκυψαν στοιχεία επιστημονικά τεκμηριωμένα που συνέδεσαν τον Μπόιντ - γείτονα της 7χρονης - με την υπόθεση.

Σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, μια κριτική επιτροπή στο δικαστήριο του Νιουκάστλ έκρινε τον 55χρονο Μπόιντ ένοχο για φόνο.

Οδήγησε τη Νίκι σε εγκαταλελειμμένο κτίριο και τη δολοφόνησε

Ο Μπόιντ, που ήταν τότε 25 ετών, διατηρούσε σχέση με μια γυναίκα που πρόσεχε τη Νίκι και έμενε στον ίδιο όροφο με τους παππούδες του παιδιού.

Όπως ειπώθηκε στη δίκη, η Νίκι έπρεπε να γνώριζε τον άνθρωπο που τη σκότωσε, αφού τον εμπιστεύτηκε και τον ακολούθησε. Μάρτυρας ανέφερε στη δίκη ότι είχε δει το νεαρό κοριτσάκι να περπατάει πλάι πλάι με έναν άνδρα, που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν ο Μπόιντ.

«Το κοριτσάκι κάποιες φορές ξέμενε πίσω και μετά χοροπηδούσε για να τον προλάβει. Αυτή ήταν η Νίκι Άλαν. Ήταν μαζί με τον δολοφόνο της προχωρούσε προς τον θάνατο χωρίς να το γνωρίζει», ανέφερε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας.

Ο Μπόιντ ανάγκασε τη Νίκι να μπει από το παράθυρο σε μια εγκαταλειμμένη αποθήκη, όπου τη σκότωσε και στη συνέχεια προσπάθησε να κρύψει τη σορό της σε ένα κελάρι.

Οι γείτονες είχαν αναφέρει τότε στην αστυνομία ότι άκουσαν διαπεραστικές κραυγές το βράδυ που δολοφονήθηκε η Nikki.

Αυτός είναι ο δολοφόνος της Νίκι Άλαν

Ο 55χρονος Μπόιντ κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο της 7χρονης

Το DNA του Μπόιντ βρέθηκε τελικά στα ρούχα της Νίκι

Η τοπική κοινότητα βοήθησε αστυνομικούς στην ολονύκτια έρευνα που ακολούθησε όταν διαπιστώθηκε ότι η μαθήτρια αγνοούταν.

Το επόμενο πρωί τα παπούτσια και το παλτό της Νίκι βρέθηκαν έξω από την αποθήκη και το σώμα της εντοπίστηκε στο υπόγειο.

Το αίμα της εντοπίστηκε έξω από το μοναδικό σημείο εισόδου, ένα κλειστό παράθυρο σε ύψος σχεδόν δύο μέτρα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Μπόιντ χτύπησε τη Νίκι έξω από το κτίριο και στη συνέχεια την έβαλε μέσα για τη σκοτώσει. Εκεί ήταν που άφησε και υλικό DNA στα ρούχα της.

Επτά χρόνια αργότερα ο Μπόιντ επιτέθηκε σε ένα εννιάχρονο κορίτσι. Είχε ήδη καταδικαστεί το 1986, όταν ζήτησε από μια ανήλικη να τη φιλήσει και είχε αποκαλύψει στον δικαστικό επιμελήτη ότι συχνά φαντασιωνόταν γυμνά κορίτσια.

Το 2017, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, επανεξετάστηκε το δείγμα DNA που είχε βρεθεί στα ρούχα της Νίκι. Απεδείχθη ότι το γενετικό υλικό ταίριαζε σε μεγάλο βαθμό με αυτό του Μπόιντ ή κάποιον πρώτου βαθμού συγγενή του. Τότε ήταν που η αστυνομία αποφάσισε να επανεξετάσει τον άνδρα που πριν από 30 χρόνια είχε εμπλακεί στην υπόθεση ως μάρτυρας.

Ο Μπόιντ συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο το 2018 και κατηγορήθηκε πέρυσι μετά από έρευνα που αφορούσε το τεστ DNA 839 ανδρών που συνδέονταν με την περιοχή εκείνη την εποχή.

Φωτογραφίες: mirror, uk daily news, 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News