Παιδεραστής δάσκαλος καταδικάστηκε σε 135 χρόνια φυλάκισης για διακίνηση πορνογραφικού υλικού

Κόσμος
Παιδεραστής δάσκαλος καταδικάστηκε σε 135 χρόνια φυλάκισης για διακίνηση πορνογραφικού υλικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διεστραμμένος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να κακοποιεί κορίτσια ηλικίας μόλις έξι ετών στην τάξη

Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας επικύρωσε την ποινή φυλάκισης 135 ετών που επιβλήθηκε σε έναν Βρετανό δάσκαλο και νταντά που δημιούργησε και διακινούσε πορνογραφικό υλικό με παιδιά που τον φροντίζει, αφού άλλαξε το όνομά του μετά από προηγούμενες καταδίκες.

Ο Μπεν Ντέιβιντ Ρόουζ άλλαξε νομικά την ταυτότητά του μετά την καταδίκη του για κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας στη Βρετανία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εμφανίστηκε ως εγγεγραμμένος σεξουαλικός δράστης κατά τη διάρκεια ελέγχων ιστορικού στην Ισπανία.

Ο Ρόουζ, γνωστός στο παρελθόν ως Μπεν Ντέιβιντ Λιούις, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή τον Ιούνιο του 2016 για αδικήματα παιδικής πορνογραφίας στην αγγλική πόλη Σεντ Άλμπανς.

Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, με νέο όνομα και διαβατήριο, εργαζόταν ως νταντά στην ισπανική πόλη Σαραγόσα, πριν μετακομίσει στη Μαδρίτη για νταντά δύο ακόμη μικρών παιδιών και δουλέψει ως καθηγητής αγγλικών σε ιδιωτικό σχολείο.

Όταν αργότερα οι αστυνομικοί έψαξαν το τηλέφωνό του, βρήκαν δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο με κορίτσια ηλικίας έως έξι ετών μέσα σε μια τάξη.

Ο Ρόουζ καταδικάστηκε επίσης για τη φωτογράφιση τριών παιδιών κάτω των 10 ετών γυμνά ή με τα εσώρουχά τους και τη διανομή των εικόνων στον σκοτεινό ιστό από την εποχή του ως νταντά στη Σαραγόσα.

Το ισπανικό ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε την καταδίκη και την ποινή του Rose σε κατώτερο δικαστήριο για αδικήματα παιδικής πορνογραφίας, δεκάδες αδικήματα που συνδέονται με την αποκάλυψη μυστικών και μία μόνο καταδίκη για «έγκλημα κατά της ηθικής ακεραιότητας». Η συνολική διάρκεια της ποινής ήταν συνολικά 135 χρόνια.

Η ετυμηγορία στην έφεσή του έρχεται σε μια περίοδο αυξημένου ελέγχου για τα ιδιωτικά σχολεία στην Ισπανία, καθώς η αστυνομία ερευνά πώς μια παρακολούθηση μεσημεριανού γεύματος σε γαλλικό σχολείο στη Βαρκελώνη μπόρεσε να ξεκινήσει σεξουαλική επαφή με παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών.

Οι ακτιβιστές του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της φιλανθρωπικής οργάνωσης The Safeguarding Alliance, ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την τροποποίηση του νόμου για τις αλλαγές ονομάτων.

«Οι υπάρχοντες νόμοι επιτρέπουν στους παραβάτες να εργάζονται γύρω από το σύστημα, ελεύθεροι να κρύβουν την ταυτότητά τους χωρίς να παρακολουθούνται», ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση.

Οι τρεις δικαστές που αρχικά καταδίκασαν και φυλάκισαν τον δράστη τον έκριναν ένοχο για οκτώ κατηγορίες για δημιουργία παιδικής πορνογραφίας, για το έγκλημα της ταπεινωτικής μεταχείρισης σε άλλο άτομο, για 32 παραβάσεις της ιδιωτικής ζωής και για μία κατηγορία για πλαστογραφία.

Εκτός από τη μακροχρόνια ποινή φυλάκισης, του επιβλήθηκε επίσης να καταβάλει αποζημίωση στα θύματά του που κυμαίνονταν από 2.500 έως λίγο πάνω από 5.000 λίρες το καθένα.

Ο Βρετανός παιδόφιλος άλλαξε το όνομά του με δημοσκόπηση την επόμενη ημέρα μετά την καταδίκη του.

Οι δικαστές χαρακτήρισαν «σοβαρά» τα εγκλήματα του Βρετανού διεστραμμένου στη μακροσκελή γραπτή τους απόφαση, προσθέτοντας: «Θα είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς των παιδιών να επιστρέψουν στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν τα διαπράξει ο δράστης, παρόλο που λαμβάνουν οικονομική αποζημίωση. '

Οι ντετέκτιβ είπαν ότι η ειδική αστυνομία στην αυστραλιανή πόλη Κουίνσλαντ τους είχε ενημερώσει για έναν «σεξουαλικό αρπακτικό» που πίστευαν ότι βρισκόταν στην Ισπανία, τον οποίο αναγνώρισαν μετά από μια περίπλοκη έρευνα που επιβραδύνθηκε από τις τεχνικές κρυπτογράφησης του υπόπτου.

Αποκάλυψαν ότι είχε ποινικό μητρώο στη γενέτειρά του στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον κατηγόρησαν ότι είχε βάλει στο στόχαστρο 36 παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως οκτώ αφού ξεγέλασε στο ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα - αλλά δεν τον κατονόμασαν ούτε υπέβαλαν λεπτομέρειες για το πώς φέρεται να εξαπατούσε το σύστημα.

Ο Μπεν Ντέιβιντ Λιούις, όπως ήταν γνωστός πριν φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο, συνελήφθη τον Αύγουστο του 2015, αφού ένας εργαζόμενος σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση που ίδρυσε, το LL Camps στο Bushey του Χέρτφορνσαϊρ, βρήκε γυμνές φωτογραφίες παιδιών ηλικίας έως τριών ετών στο iPhone του.

Η Sandra Vicente είπε στο St Albans Crown Court ότι ένιωθε ότι ο εγκέφαλός της είχε «μολυνθεί» αφού έβλεπε τα στιγμιότυπα.

Της δόθηκε το τηλέφωνο και το PIN εισόδου από τον τότε 26χρονο για να παίξει μουσική σε ένα παιδικό πάρτι, αλλά βρήκε τις εικόνες στα διαγραμμένα αντικείμενα αφού «ξεκόλλησαν» και πήγε στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ζευγάρι παιδικά εσώρουχα δίπλα στον φορητό υπολογιστή του καθώς και βίντεο που είχε τραβήξει στρέφοντας την κάμερά του στη φούστα ενός νεαρού κοριτσιού.

Η εισαγγελέας Ann Evans είπε ότι η αστυνομία βρήκε έρευνες σε ένα από τα iPod Touch του, όπως «Μπορεί ένας σεξουαλικός δράστης να πάει στις ΗΠΑ;», «Τυχαία λήψη παιδικής πορνογραφίας» και «Πώς η αστυνομία ερευνά τους υπολογιστές;»

Ομολογήθηκε ένοχος σε τρεις κατηγορίες για λήψη απρεπών εικόνων και μία για λήψη απρεπών εικόνων, αλλά γλίτωσε από τη φυλακή αφού ισχυρίστηκε ότι ήθελε να παντρευτεί και να κάνει παιδιά.

Διέταξε επίσης να εγγραφεί ως σεξουαλικός δράστης επ' αόριστον.

Η καλοκαιρινή κατασκήνωση αμερικανικού τύπου που έστησε με έναν φίλο έκλεισε από τον Ofsted.

Πηγη: dailymail

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News