Max Alexander: Μόδιστρος από κούνια ...ξεκίνησε το ράψιμο στα 4 και τώρα είναι 7 ετών

Κόσμος
Max Alexander: Μόδιστρος από κούνια ...ξεκίνησε το ράψιμο στα 4 και τώρα είναι 7 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέει ότι ήταν ο Gucci σε προηγούμενη ζωή

Είναι επτά ετών και εκκολαπτόμενος σχεδιαστής μόδας, καθώς δημιουργεί ρούχα από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων.

Ο επτάχρονος Max Alexander έχει αφήσει τους πάντες άναυδους με το ταλέντο του. Κι ενώ τα περισσότερα παιδιά της πρώτης δημοτικού δεν ξέρουν καν το όνομα του ιδρυτή της Gucci, ο μικρούλης Max Alexander πιστεύει ότι έχει μια βαθιά σχέση με τον διάσημο σχεδιαστή.

Ο Max, ένα παιδί-θαύμα της ραπτικής που σχεδιάζει και δημιουργεί ρούχα από τότε που ήταν 4 ετών, λέει στο People ότι ήταν ο Gucci σε μια προηγούμενη ζωή. “Πραγματικά ήμουν”, είπε με αυτοπεποίθηση.

Ο Max και η μητέρα του Sherri Madison μίλησαν πρόσφατα στο People για την εντυπωσιακή δουλειά του Max ως μόδιστρου, η οποία περιλαμβάνει παραγγελίες από διασημότητες και πωλήσεις των ρούχων του σε όλο τον κόσμο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Alexander Fashion Designer (@couture.to.the.max)

Η Madison είπε ότι αρχικά δεν ανακάλυψε τις σχεδιαστικές ικανότητες του Max και δεν ήταν μέχρι που ο ίδιος ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του για τη ραπτική σε ηλικία 4 ετών, όταν παρατήρησε το ταλέντο του.

“Δεν το πρόσεξα. Μας το είπε. Ήμασταν στο δείπνο κατά τη διάρκεια του lockdown και κυριολεκτικά το ανακοίνωσε: Χρειάζομαι ένα μανεκέν“, θυμάται. “Ήταν πολύ σοβαρός. Δεν γελούσε. Εγώ είπα: Εντάξει, δεν σε έχω δει ποτέ να ενδιαφέρεσαι για τη μόδα. Τι είναι αυτά που λες; Και αυτός είπε, επειδή δεν έχω μανεκέν. Αν μου φέρεις μια κούκλα, θα σου δείξω. Είμαι μόδιστρος.”

Η δουλειά του Max απογειώθηκε αμέσως μετά, αφού η μητέρα του, η οποία κάνει κατασκευές με χαρτόνι, του έφτιαξε την πρώτη του χαρτονένια κούκλα.

“Άρχισε να φτιάχνει φορέματα, ήταν το πιο τρελό πράγμα”, συνέχισε. “Έτρεξα και έφερα τον άντρα μου. Του είπα: Βγες από το γραφείο σου, πρέπει να δεις τι κάνει ο Max. Είναι τρελό.”

Αν και ο Max ξεκίνησε να ράβει ρούχα χωρίς καμία εμπειρία ή έκθεση στη μόδα, η Madison συνειδητοποίησε αργότερα ότι η μόδα είναι πραγματικά στα γονίδιά του. “Αποδεικνύεται ότι οι παππούδες του ασχολούνταν με τη μόδα στο Μόντρεαλ. Οι παππούδες μου και η μητέρα μου ήταν όλοι ράφτες, αλλά ο Max δεν ήξερε τίποτα από αυτά, ήρθε από το πουθενά.”

Η Madison, η οποία είναι επίσης μητέρα άλλων δύο παιδιών, είπε ότι ο Max άρχισε να ικετεύει να μάθει να ράβει έπειτα από περίπου έξι φορέματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Alexander Fashion Designer (@couture.to.the.max)

“Νόμιζα ότι ήταν πολύ μικρός, επειδή είναι μόνο 4 ετών, αλλά άφησα τη μηχανή μου, τον έβαλα στην αγκαλιά μου και του είπα: Μην αγγίζεις τίποτα, απλά κοίτα με”, θυμάται. “Έραβε πολύ, πολύ γρήγορα. Γρήγορα ύστερα από αυτό, ξεπέρασε τις ικανότητές μου, οπότε τον έβαλα σε ένα μάθημα σε ένα τοπικό κατάστημα ραπτικής. Τον δίδαξαν πραγματικά πολλά.”

Όσον αφορά στον σχεδιασμό, στο ντύσιμο και άλλες πτυχές της ραπτικής του, η Madison είπε ότι ο Max τα έμαθε όλα μόνος του. Ενώ πολλά παιδιά συχνά αλλάζουν τα ενδιαφέροντά τους, η Madison είπε ότι η αφοσίωση του Max στον σχεδιασμό είναι αυτό που συνεχίζει να την εντυπωσιάζει.

“Είναι τόσο αφοσιωμένος σε αυτό και διασκεδάζει τόσο πολύ. Είναι πραγματικά το καταφύγιό του, το στούντιό του, ακόμη και το να παίζει με το υλικό“, είπε. “Για τον πρώτο ή τον δεύτερο χρόνο, λέγαμε, λοιπόν, αύριο θα γίνει μάγειρας. Αλλά απλά κόλλησε.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Alexander Fashion Designer (@couture.to.the.max)

“Αυτό είναι πραγματικά το ασυνήθιστο κομμάτι που με εντυπωσιάζει, είναι η δέσμευση για ένα τόσο μικρό παιδί και το πραγματικό πάθος του να θέλει να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται όμορφα, κάτι που μας έχει πει από τα 4 του χρόνια.”

“Θέλει οι γυναίκες να αισθάνονται όμορφες και αυτό είναι το κίνητρο πίσω από αυτό”, προσθέτει. “Δεν έχει εκφράσει ποτέ ενδιαφέρον να φορέσει ο ίδιος τα φορέματα. Δεν φτιάχνει ανδρικά ρούχα. Θέλει πραγματικά οι γυναίκες όλων των μεγεθών να νιώθουν όμορφα.”

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, ο Max έχει ήδη φτιάξει περισσότερα από εκατό σχέδια, έχει πουλήσει τη δουλειά του διεθνώς, έχει πραγματοποιήσει τις δικές του επιδείξεις μόδας και του έχουν παραγγείλει ακόμη και ένα σακάκι για τη Sharon Stone.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fabric Selection Inc (@fabric_selection)

Και έχει ακόμη μεγάλα όνειρα μπροστά του. “Θέλει να γίνει επικεφαλής του οίκου Gucci ή θέλει να έχει το δικό του ατελιέ, το Couture to the Max Italian”, είπε η Madison.

Για άλλα παιδιά που μπορεί να θέλουν να ασχοληθούν με το σχέδιο, ο Max σημείωσε ότι πρέπει να θυμούνται πως “η εξάσκηση κάνει το τέλειο.”

Και ενώ ο Max συνεχίζει να εξασκείται και να δείχνει τα ταλέντα του, η μαμά του λέει ότι δεν είναι το “ταλέντο ή η εκμάθηση της ραπτικής για την οποία είμαι περήφανη. Είναι η χρυσή του καρδιά“, είπε και πρόσθεσε: “Ό,τι κάνει το κάνει με σκοπό να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Όλος ο στόχος του με αυτά τα φορέματα είναι να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν όμορφα, το λέει συνέχεια.”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News