Κόσμος

Twitter: Αυτή είναι η νέα CEO - Πότε αναλαμβάνει παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Έλον Μασκ (pic)

Η επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης της NBC Universal, Λίντα Γιακαρίνο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, είναι η αντικαταστάτρια του Έλον Μασκ

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ φαίνεται πως έψαχνε αντικαταστάτη του και τον βρήκε στο πρόσωπο της επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης της NBC Universal, Λίντα Γιακαρίνο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Άλλωστε, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Μασκ μέσω Τwitter ότι προχώρησε στην πρόσληψη CEO για τη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι προσέλαβα νέα διευθύνουσα σύμβουλο», έγραψε στο Τwitter.

Η Γιακαρίνο φαίνεται πως βρίσκεται στην NBC Universal από το 2011 και ο ρόλος της ήταν καθοριστικός στην έναρξη της πλατφόρμας ροής με διαφημιστική υποστήριξη από το Peacock. Ο Ίλον Μασκ δήλωσε μέσω twitter ότι μετά την αποχώρησή του από τη θέση του CEO θα αναλάβει εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας καθώς και επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας, επιβλέποντας τις λειτουργίες προϊόντων, λογισμικού και συστημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα μαρτυρά το προφίλ της στο LinkedIn, η Γιακαρίνο εργάζεται στην NBC Universal από το 2011. Ο σημερινός της ρόλος περιγράφεται ως πρόεδρος στον τομέα «παγκόσμια διαφήμιση και συνεργασίες».

Είχε, επίσης, πριν από αυτό, διατελέσει υπεύθυνη του τμήματος καλωδιακής ψυχαγωγίας και ψηφιακής διαφήμισης της εταιρείας.

Επιπλέον, η Γιακαρίνο ήταν και στην Turner για 19 χρόνια, με τον τελευταίο της ρόλο να είναι αυτός της εκτελεστικής αντιπροέδρου (COO Advertising Sales, Marketing and Acquisitions).

Είναι απόφοιτη του Penn State University, έχοντας σπουδάσει ανθρωπιστικές σπουδές και τηλεπικοινωνίες.
Σύμφωνα, πάλι, με δημοσίευμα της WSJ, η Γιακαρίνο υπήρξε και σύμβουλος ως προς την εξεύρεση καλύτερων τρόπων μέτρησης της αποτελεσματικότητας της διαφήμισης.
Χαρακτηριστικό είναι, δε, ότι, σύμφωνα με το Business Insider, η Γιακαρίνο είχε πει στο παρελθόν σε φίλους της πως θα ήθελε να γίνει διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter.
Οι κατηγορίες κατά του Μασκ
Η επιλογή αυτή του Μασκ δεν είναι άσχετη με τα όσα διαδραματίζονται με τους μετόχους της TESLA.
Ειδικότερα, η ενασχόληση του δισεκατομμυριούχου με το Twitter έχει πολλές φορές προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των μετόχων της Tesla, που τον κατηγόρησαν ότι δεν ασχολείται αρκετά με την αυτοκινητοβιομηχανία του – ζητώντας έντονα, μάλιστα, ακόμα και συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για να συζητηθεί η απόδοση του Μασκ ως CEO.


Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η αλλαγή σκυτάλης στη διεύθυνση του Τwitter συμβαίνει την ώρα που η πλατφόρμα ξεκινάει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων και των βιντεοκλήσεων.
Μάλιστα ο Μασκ φέρεται να βρίσκεται κοντά στο να μετονομάσει το Τwitter σε «εφαρμογή για τα πάντα», στο πρότυπο της πλατφόρμας «Χ» που πάντα ονειρευόταν. Άλλωστε, ήδη η εταιρική επωνυμία του Τwitter έχει μετονομαστεί σε X corp.

Πηγή: newsbomb.gr (Φωτογραφία: ΑΡ)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια