Μεξικό: Βάση δεδομένων για περισσότερους από 100.000 αγνοούμενους στη χώρα

Κόσμος
Μεξικό: Βάση δεδομένων για περισσότερους από 100.000 αγνοούμενους στη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρχείο θα συλλέξει πληροφορίες από διάφορες βάσεις δεδομένων που αφορούν μαζικούς και μυστικούς τάφους, συλλήψεις, εγκλήματα βασανιστηρίων, ποινικά μητρώα, δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό

Το Μεξικό θα θέσει σε λειτουργία ένα αρχείο αργότερα αυτόν τον μήνα το οποίο θα βοηθήσει στην καταγραφή πληροφοριών για τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που αγνοούνται στη χώρα, ανακοίνωσε το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα (FGR) χθες Πέμπτη.

Το αρχείο θα συλλέξει πληροφορίες από διάφορες βάσεις δεδομένων που αφορούν μαζικούς και μυστικούς τάφους, συλλήψεις, εγκλήματα βασανιστηρίων, ποινικά μητρώα, δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, εξήγησε το FGR.

Πέρυσι ο κατάλογος των ανθρώπων που θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι ξεπέρασε τους 100.000, με τον αριθμό τους πλέον να εκτιμάται σε περισσότερους από 112.000.

«Μένουν να γίνουν πολλά και αυτή η ανακοίνωση είναι σίγουρα το πρώτο βήμα», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η οργάνωση Centro Prodh. « Το FGR τελικά αναγνώρισε την ευθύνη του».

Κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις ασχολούνται με την εύρεση ανθρώπων που αγνοούνται, καταγγέλλοντας ότι οι αρχές δεν είναι αποτελεσματικές και αντιμετωπίζουν ελλείψεις πόρων.

Η ανακοίνωση του FGR έγινε μία ημέρα μετά την Ημέρα της Μητέρας στο Μεξικό, όταν πλήθος μητέρων βγαίνουν στους δρόμους κάθε χρόνο για να ζητήσουν «αλήθεια και δικαιοσύνη» για τα αγνοούμενα παιδιά τους.

Η νέα συγκεντρωτική βάση δεδομένων θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 29 Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτ. ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News