default-image

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ιμάμογλου το έριξε στον χορό, ο Ερντογάν στο τραγούδι και η Ακσενέρ στο… σκούπισμα (vid)

Κόσμος
Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ιμάμογλου το έριξε στον χορό, ο Ερντογάν στο τραγούδι και η Ακσενέρ στο… σκούπισμα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο... παράδοξη προεκλογική περίοδος της νεότερης Ιστορίας της φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία καθώς από τη μία η ένταση «χτυπά κόκκινο» με επιθέσεις και προπηλακισμούς και από την άλλη οι «μονομάχοι» το έχουν ρίξει στο τραγούδι και στον χορό!

Κυκλοθυμική μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία καθώς είτε θα γίνονται επιθέσεις σε κέντρα υποψηφίων είτε θα το ρίχνουν οι «μονομάχοι» στον χορό και στο τραγούδι, είτε θα σκουπίζουν…

Αναλυτικότερα, ο Εκρέμ Ιμάμογλου που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου προέδρου Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έδειξε τις χορευτικές του κινήσεις και ο κόσμος τον αποθέωσε.

//--> //-->

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν προκειμένου να κρατήσει τους ψηφοφόρους του, δεν σταματά να τραγουδά το αγαπημένο του τραγούδι, που γράφτηκε για εκείνον, αλλά και να τάζει διάφορα στον λαό.

//--> //-->

«Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε.»

Μάλιστα, έβγαλαν και νέο τραγούδι για χάρη του Τούρκου προέδρου.

«O λόγος του σωστός δεν έχει ψέμα. Είναι ο εφιάλτης των τυράννων. Προχωράει στον δικό του δρόμο, ο ηγέτης που περιμέναμε! Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!»

Από την άλλη πλευρά, το δικό της σόου έκανε και η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ. Η Ακσενέρ ήταν άκρως παραστατική σε όσα έλεγε, ενώ πήρε επί σκηνής σκούπα και υποσχέθηκε να «σκουπίσει» τον Ερντογάν.

«Μαζί θα σκουπίσουμε. Πέταξε μου μια. Δώστε μου μια. Ορίστε! Με αυτήν εδώ τη σκούπα θα τους ‘σκουπίσουμε’ θα δείτε πως θα τους σκουπίσουμε! Απευθύνομαι κυρίως στις γυναίκες, θα τους σκουπίσουμε! Με το καλό θα τους σκουπίσουμε για να φύγουν».

//--> //-->

Οι δημοσκοπήσεις

Εντωμεταξύ, οριακό προβάδισμα του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έναντι του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει νέα δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας metropoll που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου φαίνεται να λαμβάνει την πρώτη Κυριακή ποσοστό 49,1%, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει ποσοστό 46,9%.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για τη 2η Κυριακή, 51,3% λαμβάνει ο Κιλιτσντάρογλου και 48,7% ο Ερντογάν.

Πάντως, μάχη στήθος με στήθος έδειχνε η δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22 Απριλίου, πριν τις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαινόταν να προηγείται του βασικού αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην κούρσα για την προεδρία.

Ο επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων SONAR, Χακάν Μπαϊρακτσί, γνωστός για την εγγύτητά του με την τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη με δείγμα 4. 541 ερωτηθέντων στην Τουρκία, σε 25 επαρχίες μεταξύ 10 και 16 Απριλίου.

Σύμφωνα με αυτά, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει το 46,1% των ψήφων και ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει το 44,1% των ψήφων.

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News