Qatargate: Ελεύθεροι χωρίς βραχιολάκι Τζιόρτζι - Ταραμπέλα

Κόσμος
Qatargate: Ελεύθεροι χωρίς βραχιολάκι Τζιόρτζι - Ταραμπέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταραμπέλα και Τζόρτζι είχαν τεθεί υπό κράτηση για τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο «Qatargate».

O ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους από τον ανακριτή της έρευνας για το σκάνδαλο «Qatargate», όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Σύμφωνα με την βελγική Le Soir, δεν χρειάζεται να φορούν ηλεκτρονικό βραχιόλι και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

«Η προληπτική τους κράτηση δεν δικαιολογείται πλέον», ανέφερε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι ενέκρινε την απόφαση του ανακριτή.

Ταραμπέλα και Τζόρτζι είχαν τεθεί υπό κράτηση με ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, πριν τεθούν υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση με βραχιολάκι στο σπίτι τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση από τις 14 Απριλίου.

Εδώ και αρκετούς μήνες, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για τις προσπάθειες του Κατάρ και του Μαρόκου να επηρεάσουν τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και οι δύο χώρες φέρεται να προσπάθησαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις και τα ψηφίσματά τους μέσω του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού του «Fight Impunity».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News