ΗΠΑ: Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο οδηγός που παρέσυρε 18 ανθρώπους στο Μπράουνσβιλ

Κόσμος
ΗΠΑ: Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο οδηγός που παρέσυρε 18 ανθρώπους στο Μπράουνσβιλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αστυνομία δεν αποκλείει να επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια

Οκτώ κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας αντιμετωπίζει ο Τεξανός που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μια ομάδα ανθρώπων στην πόλη Μπράουνσβιλ, κοντά σε ένα καταφύγιο αστέγων που φιλοξενεί μετανάστες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπράουνσβιλ, ο Φίλιξ Σοσίντα, είπε ότι ο οδηγός, που ονομάζεται Τζορτζ Άλβαρεζ, 34 ετών, πέρασε μια διασταύρωση με κόκκινο, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και χτύπησε 18 ανθρώπους.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Βενεζουελάνοι.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Σοσίντα είπε ότι η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκλείσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια. Οι αρχές περιμένουν ακόμη τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ο οδηγός επιχείρησε να φύγει από το σημείο αφού παρέσυρε τους πεζούς, όμως επενέβησαν πολλοί περαστικοί και τον ακινητοποίησαν.

Ο Άλβαρεζ αντιμετωπίζει επίσης 10 κατηγορίες βιαιοπραγίας με φονικό όπλο ενώ έχει βαρύ ποινικό μητρώο. Κρατείται, αφού ο δικαστής του όρισε εγγύηση ύψους 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει ένα SUV να επιταχύνει και να πέφτει πάνω σε κόσμο, στο πεζοδρόμιο. Ένα δεύτερο δείχνει τα θύματα πεσμένα στο έδαφος – κάποιοι αιμορραγούν και σφαδάζουν, άλλοι είναι εντελώς ακίνητοι. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα αυτών των πλάνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News