Γιατρός ξερίζωσε το κεφάλι μωρού την ώρα της γέννας ενώ τον παρακολουθούσε έντρομος ο πατέρας

Κόσμος
Γιατρός ξερίζωσε το κεφάλι μωρού την ώρα της γέννας ενώ τον παρακολουθούσε έντρομος ο πατέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πατέρας λέει ότι είδε μάλιστα την κόρη του να ανοιγοκλείνει τα μάτια και να κινεί το στόμα της, κάτι που, όπως είπε, ήταν απόδειξη ότι το κορίτσι ήταν ζωντανό και καλά

Η οικογένεια του νεκρού μωρού λέει ότι το κοριτσάκι ήταν ζωντανό όταν άρχισε να αναδύεται και ότι μετά το τραυματικό περιστατικό, το νοσοκομείο προσπάθησε να τους πιέσει να υπογράψουν έγγραφα που θα κάλυπταν αυτό που είχε συμβεί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Hospital das Clinicas da UFMG, στη συνοικία Santa Efigenia του Belo Horizonte, την 1η Μαΐου. Η Ranielly Coelho Santos, η μητέρα του μωρού, προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία δύο ημέρες μετά τον αποτυχημένο τοκετό του παιδιού της.

Η κ. Santos, η οποία έχει ήδη μια κόρη εννέα ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 24 Απριλίου, στην 28η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, και άρχισε τη γέννα επτά ημέρες αργότερα. Κατά τη διάρκεια του τοκετού, ο μαιευτήρας, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, φέρεται να κάλεσε τον πατέρα του κοριτσιού για να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία.

Ο πατέρας λέει ότι είδε μάλιστα την κόρη του να ανοιγοκλείνει τα μάτια και να κινεί το στόμα της, κάτι που, όπως είπε, ήταν απόδειξη ότι το κορίτσι ήταν ζωντανό και καλά.

Ωστόσο, σε μια τραγική τροπή των γεγονότων, σύμφωνα με την αναφορά της οικογένειας στην αστυνομία, ο γιατρός άσκησε πίεση στην κοιλιά της μητέρας και ταυτόχρονα προσπάθησε να αφαιρέσει γρήγορα το σώμα του μωρού και «ξήλωσε το κεφάλι του παιδιού», σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει επίσης ότι η οικογένεια, από το Ribeirao das Neves, έναν δήμο στα περίχωρα του Belo Horizonte, προσεγγίστηκε αργότερα από έναν κοινωνικό λειτουργό του νοσοκομείου, ο οποίος είπε ότι η εγκατάσταση θα αναλάμβανε όλα τα έξοδα για την ταφή του μωρού.

Ωστόσο, η προσφορά έγινε κατανοητό ότι ίσχυε μόνο αν συμφωνούσαν να υπογράψουν έγγραφα που θα δήλωναν ότι «η αυτοψία είχε ήδη πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο», ότι «το σώμα του παιδιού είχε ήδη εξεταστεί» και ότι «το σώμα δεν θα προωθηθεί στο Νομικό Ιατρικό Ινστιτούτο (IML)» για περαιτέρω ανάλυση.

Οι γονείς αρνήθηκαν να υπογράψουν τα έγγραφα και αργότερα υπέβαλαν καταγγελία στην αστυνομία, με τη σορό του μωρού να εξετάζεται στη συνέχεια στο IML, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας Jennifer Valente.

Το νοσοκομείο αρνήθηκε να σχολιάσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και το αποτέλεσμα της αυτοψίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η σορός του μωρού πρόκειται να δοθεί στους γονείς, ώστε να μπορέσει να ταφεί από την συντετριμμένη οικογένεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News