Δικαστήριο στην Γερμανία ακύρωσε την απαγόρευση χρήσης ουκρανικών σημαιών

Κόσμος
Δικαστήριο στην Γερμανία ακύρωσε την απαγόρευση χρήσης ουκρανικών σημαιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Η αστυνομία του Βερολίνου εξέδωσε απαγόρευση για τη χρήση ουκρανικών και ρωσικών σημαιών και συμβόλων στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σήμερα και αύριο, απόφαση την οποία προσέβαλε η Ομοσπονδία Ουκρανικών Οργανώσεων. Το Δικαστήριο δικαίωσε την προσφυγή και οι αρχές ζητούν τώρα από όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Το 2022 ο δήμος του Βερολίνου είχε εκδώσει απαγόρευση για τη χρήση ουκρανικών και ρωσικών σημαιών ή συμβόλων όπως η κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, το Ζ και το V κοντά στα τρία βασικά ρωσικά μνημεία της πόλης, όπου πραγματοποιούνται οι κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης. Μια ανάλογη απόφαση ελήφθη φέτος από την αστυνομία, αλλά η Ομοσπονδία των Ουκρανικών Οργανώσεων Vitsche προσέφυγε στο δικαστήριο, επιχειρηματολογώντας ότι, ανεξαρτήτως του σημερινού πολέμου στην Ουκρανία, τιμώνται και τα εκατομμύρια Ουκρανών που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το δικαστήριο δικαίωσε τη Vitsche, κρίνοντας «ξεκάθαρα παράνομη, καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχει απειλή για τη δημόσια ασφάλεια» την απόφαση της αστυνομίας. Σε ισχύ ωστόσο παραμένει η απαγόρευση της χρήσης ρωσικών συμβόλων. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο υπό αυστηρή αστυνομική περιφρούρηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News