Τους "πήραν" με τις πέτρες σε συγκέντρωση του Ιμάμογλου, οπαδοί των Γκρίζων Λύκων

Κόσμος
Τους "πήραν" με τις πέτρες σε συγκέντρωση του Ιμάμογλου, οπαδοί των Γκρίζων Λύκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης προσπάθησε να συνεχίσει την ομιλία του, λέγοντας ότι θα κάνει μηνυτήρια αναφορά στον Διευθυντή Ασφαλείας, τον νομάρχη και τον δήμαρχο, καθιστώντας υπεύθυνη για την επίθεση την Αστυνομία που «κάθεται και παρακολουθεί τα 200 άτομα»

Τεταμένο το κλίμα στην πόλη Ερζερούμ της Ανατολικής Τουρκίας, όπου ήταν προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση του δήμαρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, το απόγευμα της Κυριακής (7/5).

Σύμφωνα με αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του, μία ομάδα 200 ατόμων άρχισε να πετά πέτρες κατά του συγκεντρωμένου πλήθους και του ίδιου του Ιμάμογλου, ο οποίος μιλούσε από την οροφή ενός λεωφορείου. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, οι δράστες πρόσκεινται στους Γκρίζους Λύκους και το ισλαμιστικό κόμμα Huda-Par.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης προσπάθησε να συνεχίσει την ομιλία του, λέγοντας ότι θα κάνει μηνυτήρια αναφορά στον Διευθυντή Ασφαλείας, τον νομάρχη και τον δήμαρχο, καθιστώντας υπεύθυνη για την επίθεση την Αστυνομία που «κάθεται και παρακολουθεί τα 200 άτομα» να πετούν πέτρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

https://twitter.com/Haber/status/1655234582336118785

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προσπάθησε να κατευνάσει το συγκεντρωμένο πλήθος για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ έκανε λόγο για προβοκάτσια. Καθώς τα επεισόδια δεν σταματούσαν, ο ίδιος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της ασφάλειάς του.

Νωρίτερα, ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter είχε καταγγείλει τον δήμαρχο της Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, για απόπειρα να παρεμποδίσει την συγκέντρωση, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο τοποθέτησε στην πλατεία, όπου επρόκειτο να γίνει η προεκλογική συγκέντρωση, αστικά λεωφορεία.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να αποτραπεί η συνάντησή μας με συμπολίτες μου στην Ερζερούμ στις 18:00. Δήμαρχε θα κουβαλάς αυτή την ντροπή για όλη σου τη ζωή. Περιμένω στις 18:00 όλους τους πολίτες της Ερζερούμ στην πλατεία Χαβούζμπασι της πόλης. Εμπρός Ερζερούμ!» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ιμάμογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News