Στέψη βασιλιά Καρόλου: Ποιοι ήταν οι διάσημοι καλεσμένοι που εμφανίστηκαν στην τελετή

Κόσμος
Στέψη βασιλιά Καρόλου: Ποιοι ήταν οι διάσημοι καλεσμένοι που εμφανίστηκαν στην τελετή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτοι που έδωσαν το «παρών» στο Αββαείο του Γουέστμινστερ ήταν η Έμα Τόμσον και ο Νικ Κέιβ

Καθώς έφτασε η ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου του Γ', διασημότητες από όλο τον κόσμο εμφανίστηκαν στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Η λίστα των καλεσμένων περιλάμβανε μεταξύ άλλων σημαντικά πρόσωπα της βιομηχανίας του θεάματος και της πολιτικής σκηνής.

https://twitter.com/ACarringtonC/status/1654775814355927040

Τη στέψη του ζεύγους παρακολούθησαν 2.300 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων βασιλείς και βασίλισσες από όλο τον κόσμο, αρχηγοί κρατών, μέλη της βρετανικής αριστοκρατίας και εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας και διασημότητες.

Ανάμεσα στους επώνυμους που πήγαν πρώτοι ήταν η βραβευμένη με Όσκαρ Αγγλίδα ηθοποιός Έμα Τόμσον, ο Νικ Κέιβ, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι, ο Λάιονελ Ρίτσι, το μουσικό συγκρότημα Αντ και Ντεκ, η ηθοποιός Τζοάνα Λάμλεϊ και ο ηθοποιός Στίβεν Φράι.

Επίσης παρευρέθηκαν η Ολένα Ζελένσκα, η Τζιλ Μπάιντεν και η Φίνεγκαν Μπάιντεν. Απών ωστόσο ήταν ο επιστήθιος φίλος της λάιδης Νταϊάνα Έλτον Τζον. 

Η Πένι Μόρντοντ, η επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, έπαιξε σήμερα ρόλο-κλειδί μεταφέροντας το σπαθί του κράτους στο Aββαείο.

Για τον εορτασμό του γεγονότος, μια μουσική υπερπαραγωγή παγκόσμιας κλάσης θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ την επομένη της επίσημης στέψης στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 7 Μαΐου.

https://twitter.com/Daily_Express/status/1654778377021030400

Στο σόου θα συμμετάσχουν αστέρες παγκόσμιας κλάσης, όπως η Katy Perry, ο Lionel Richie και οι Take That, χωρίς όμως τον Robbie Williams. Θα εμφανιστούν επίσης ονόματα όπως ο Andrea Bocelli, η Freya Ridings, ο Ουαλός μπασοβαρύτονος Bryn Terfel και ο συνθέτης της soul Alexis French. Μια χορωδία από ερασιτέχνες τραγουδιστές από όλη τη Βρετανία με την ονομασία «The Coronation Choir» θα δώσει το «παρών». Το BBC θα είναι εκείνο που θα μεταδώσει τις παραστάσεις στις οποίες θα υπάρχουν πολλά μείγματα στυλ, αποτελώντας ένα πορτρέτο της κοινωνίας και του πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν 20.000 άτομα που έχουν επιλεγεί μέσω κλήρωσης με άλλους που έχουν προσκληθεί όπως οι Tom Cruise, Joan Collins και Gatwa.

Ο Lionel Richie δήλωσε πολύ ενθουσιασμένος που θα μπορέσει να εμφανιστεί στη συναυλία στέψης, ορίζοντάς την ως ένα μοναδικό γεγονός που θα το παρακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι μέσω της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

https://twitter.com/DailyMirror/status/1654767990754123776
https://twitter.com/UsaJaun/status/1654594834512969731

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News