Βασιλιάς Κάρολος - Live: Ολοκληρώθηκε η τελετή της στέψης

Κόσμος
Βασιλιάς Κάρολος - Live: Ολοκληρώθηκε η τελετή της στέψης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, την τελετή παρακολουθούν πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ενώ στους δρομους του Λονδίνου εκτιμάται ότι βρίσκονται 2 εκατομμύρια άνθρωποι

Με λαμπρότητα και με πλήθος συμβολισμών γίνεται αυτήν την ώρα η στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, η πρώτη μετά από 70 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ επιδιώκει να συμβολίσει τη σταθερότητα του θεσμού, συνδυάζοντας την παράδοση μιας χιλιετίας αλλά και πιο σύγχρονα στοιχεία.

Παρά την αδιαφορία που επέδειξαν αρχικά οι Βρετανοί, η στέψη αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, την τελετή παρακολουθούν πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ενώ στους δρομους του Λονδίνου εκτιμάται ότι βρίσκονται 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο Κάρολος γίνεται ο 40ός βασιλιάς που στέφεται στο Αββαείο, όπου έχει ξεκινήσει το τελετουργικό. Η πρώτη ενότητα της τελετής ήταν η αναγνώριση. Ο σεβασμιώτατος Τζάστιν Γουέλμπι παρουσίασε τον νέο μονάρχη στο εκκλησίασμα ως τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά και ζήτησε δήλωση αφοσίωσης. «Ο Θεός σώζοι τον βασιλιά» απάντησε το εκκλησίασμα. Η διαδικασία έγινε τέσσερις φορές, για καθεμία πλευρά του ναού.

Στη δεύτερη ενότητα, τον Όρκο, ο Κάρολος παρέμεινε κοντά στον θρόνο και ακούμπησε το χέρι του στη Βίβλο, όπου ορκίστηκε ότι θα κυβερνά με βάση τους νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας, αλλά και ότι θα υπερασπίζεται την θρησκεία της προτεσταντικής μεταρρύθμισης και της Εκκλησίας της Αγγλίας. «Όλα αυτά υπόσχομαι να τα πράξω» απάντησε ο Κάρολος, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού. 

https://twitter.com/Coronation2023/status/1654761666268086274

Στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ έφτασαν στις 12:53 ο  βασιλιάς Κάρολος με την Καμίλα.  Έξω από το Αββαείο τους υποδέχθηκε ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Γουέλμπι, ενώ μπαίνοντας τους συνόδευαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ, δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, συνοδεύει τον παππού του, ως επικεφαλής του αγήματος επί τιμή  του βασιλικού ζεύγους, ηλικίας 9-13 ετών.

//--> //-->

Αποδοκιμασίες εκδηλώθηκαν κατά του πρίγκιπα Άντριου, που μετέβη στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ νωρίτερα από τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς δεν είναι εργαζόμενο μέλος.  Γεμάτοι είναι και οι δρόμοι κατά μήκος της διαδρομής. Ήδη από χθες, πολλοί Βρετανοί κατασκήνωσαν με καρέκλες και σκηνές, θέλοντας να εξασφαλίσουν μία καλή θέση για να δουν τον μονάρχη.

(Φωτογραφίες: ΑΡ)
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News