Σερβία: Συνελήφθη ο 21χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 10 άτομα από το αμάξι του

Κόσμος
Σερβία: Συνελήφθη ο 21χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 10 άτομα από το αμάξι του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Ούρος Μπλάζιτς, γιος στρατιωτικού, άνοιξε πυρ αδιακρίτως από τη Mercedes του - 600 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση για τη σύλληψή του

Ο νεαρός ο οποίος φέρεται να διέπραξε αλλεπάλληλες επιθέσεις χρησιμοποιώντας αυτόματο τουφέκι σε χωριά της Σερβίας χθες Πέμπτη το βράδυ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15 συνελήφθη από την αστυνομία, όπως μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το σερβικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ, σε τρία χωριά, κοντά στη Μλαντένοβατς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της σερβικής πρωτεύουσας, ο 21 ετών νεαρός, γιος στρατιωτικού, άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι μέσα από όχημα εν κινήσει προτού απομακρυνθεί αυξάνοντας ταχύτητα, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση RTS και άλλα ΜΜΕ, και σκότωσε 10 άτομα.

Το νεότερο θύμα του Μπλάζιτς είναι ένα παιδί 14 ετών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Telegraf, που αναφέρει ότι η φρενιασμένη επίθεση του 21χρονου ξεκίνησε μετά από καβγά που είχε στο προαύλιο ενός σχολείου.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας αστυνομικός, η αδερφή του και ένας ακόμη 21χρονος, σύμφωνα με το σερβικό site.

Ο δράστης ονομάζεται Ούρος Μπλάζιτς. Ο νεαρός άνδρας δεν είχε καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στο παρελθόν αλλά η συμπεριφορά του ήταν «προβληματική» σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 192.RS (@192_rs)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News