Ερντογάν: "Μην με θυσιάζετε για πατάτες και κρεμμύδια"(vid)

Κόσμος
Ερντογάν: "Μην με θυσιάζετε για πατάτες και κρεμμύδια"(vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε πάλι σφόδρα στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι με τις συνέργειες που κάνει, οπλίζει ξανά το χέρι παρανόμων και τρομοκρατών, προδικάζοντας ακόμη και επιθέσεις στη χώρα

Σε δεινή θέση φαίνεται ότι βρίσκεται ο Ερντογάν, ο οποίος σχεδόν παρακάλεσε τους Τούρκους πολίτες να μην τον θυσιάσουν για πατάτες και κρεμμύδια και πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι θα φέρει την καταστροφή.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε συγκέντρωση στη Κερασούντα, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της ομιλίας του στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πρόεδρο του CHP και υποψήφιο πρόεδρο του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, της Εθνικής Συμμαχίας.

Ο Κιλιτσντάρογλου τον κατηγόρησε τον Ερντογάν για την ακρίβεια δείχνοντας ένα κρεμμύδι και λέγοντας ότι κοστίζει 30 τουρκικές λίρες και διερωτώμενος πού θα πάει αυτό. Ο Ερντογάν απάντησε. Και για να προτρέψει τους πολίτες να ψηφίσουν τον ίδιο και το κόμμα του, έφτασε να ζητήσει να μην το θυσιάσουν στο… βωμό της ακρίβειας.

“Δεν είναι σημαντικό μόνο για εσάς να ψηφίσετε, θα πρέπει να πάρετε τους φίλους και τους γείτονές σας στις κάλπες και να τους κάνετε να μας ψηφίσουν”, είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: “Ξέρω ότι δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας ούτε για τα κρεμμύδια ούτε για τις πατάτες. Διαφορετικά, οι προδότες της FETO θα έρθουν και θα σας πάρουν πάλι τα παιδιά σας. Θα κλείσουν τη βαλβίδα του αερίου που βρήκαμε στη Μαύρη Θάλασσα. Θα ρίξουν μπετόν πάνω από το πηγάδι πετρελαίου που βρήκαμε στο Γκαμπάρ. Θα πνίξουν ξανά τις πόλεις μας στο αίμα και τη φωτιά”. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα υπάρξει νέα αύξηση στους μισθούς τον Ιούλιο, και δήλωσε ότι οι αυξήσεις θα λαμβάνουν υπόψη τόσο τη διαφορά πληθωρισμού όσο και το μερίδιο πρόνοιας.

Η κινδυνολογία

Στις δηλώσεις του από το Όρντου του Πόντου, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε πάλι σφόδρα στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι με τις συνέργειες που κάνει, οπλίζει ξανά το χέρι παρανόμων και τρομοκρατών, προδικάζοντας ακόμη και επιθέσεις στη χώρα.

«Απαντούν στις απειλητικές δηλώσεις κάθε μέλους του HDP και του PKK που παίρνει το μικρόφωνο, κάνοντας το σήμα της καρδιάς με τα χέρια τους. (Κίνηση που έκανε ο Κιλιτσντάρογλου.) Βλέπετε πως οι αυτονομιστές, από το PKK μέχρι το HDP, πήραν θάρρος, έτσι δεν είναι; Έλαβαν το μήνυμα από τον κ. Κεμάλ και έχουν ήδη αρχίσει να γεμίζουν τα όπλα τους και να ετοιμάζουν τις μολότοφ τους. Πιστεύω ότι οι αδελφοί και οι αδελφές μας, που έχουν δώσει την καρδιά τους στο CHP, να ντρέπονται γι’ αυτή τη σκηνή όσο κι εμείς.»

Και όχι μόνο αυτό. Λένε ότι θα απελευθερώσουμε όλα τα μέλη της FETÖ από τη φυλακή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βομβάρδισαν τη Βουλή, την Αστυνομία, τη Γέφυρα (του Βοσπόρου), το Προεδρικό μέγαρο και έχασαν τη ζωή τους 252 άνθρωποι. Λένε ότι θα εξασφαλίσουν την επιστροφή των μελών της στο εξωτερικό.

Λένε ότι θα ξαναγεμίσουμε το κράτος με πάνω από 100 χιλιάδες υπαλλήλους της οργάνωσης που εκκαθαρίστηκαν από τον δημόσιο τομέα. Λένε ότι θα απελευθερώσουμε τις δραστηριότητές της, ώστε ξεριζώσουν και πάλι τα παιδιά αυτού του έθνους από τις οικογένειές τους. Λένε ότι θα σας ανοίξουμε και πάλι όλους τους πόρους της χώρας. Βλέπετε τον ενθουσιασμό των μελών της FETÖ έξω και μέσα, έτσι δεν είναι; Έχουν πάρει το λόγο από τον κ. Κεμάλ και έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν ύπουλα σχέδια», υπογράμμισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News