Η πρόκληση στο TikTok άφησε 15χρονο με σχεδόν το 80% του σώματος καμένο(vid)

Κόσμος
Η πρόκληση στο TikTok άφησε 15χρονο με σχεδόν το 80% του σώματος καμένο(vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια μπάλα φωτιάς που θα καταγραφόταν από την κάμερα και θα μοιραζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςTik Tok προκλήσεις

Η εν λόγω πρόκληση περιελάμβανε την κάλυψη του σώματός του με οινόπνευμα και στη συνέχεια την πυρπόλησή του.

Τα τελευταία χρόνια οι προκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ των νέων. Ωστόσο, αυτές οι προκλήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες και οι συμμετέχοντες συχνά παραβλέπουν τους πιθανούς κινδύνους. Σε ένα πρόσφατο περιστατικό, μια πρόκληση του TikTok άφησε έναν έφηβο με εγκαύματα που κάλυπταν το 75% του σώματός του.

Η εν λόγω πρόκληση περιελάμβανε την κάλυψη του σώματός του με οινόπνευμα και στη συνέχεια την πυρπόλησή του. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια μπάλα φωτιάς που θα καταγραφόταν από την κάμερα και θα μοιραζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το θύμα της πρόκλησης ήταν ένα 15χρονο αγόρι. Είχε παρακολουθήσει βίντεο με ανθρώπους που ολοκλήρωναν την πρόκληση στο TikTok και αποφάσισε να το δοκιμάσει ο ίδιος.

Ο Τζέισον περιέλουσε το σώμα του με οινόπνευμα και έβαλε φωτιά στον εαυτό του. Ωστόσο, οι φλόγες γρήγορα ξέφυγαν από τον έλεγχο και δεν μπόρεσε να τις σβήσει. Έτρεξε έξω από το μπάνιο και στην αυλή του σπιτιού του, όπου τελικά έπεσε στο έδαφος, εξακολουθώντας να καίγεται.

Η οικογένεια του Τζέισον άκουσε τις κραυγές του και έσπευσε να τον βοηθήσει. Κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες και κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο Τζέισον μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε με εγκαύματα που κάλυπταν το 75% του σώματός του.

Ο έφηβος πέρασε αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Θα χρειαστεί συνεχή ιατρική περίθαλψη για το υπόλοιπο της ζωής του. Το περιστατικό τον άφησε με σωματικά σημάδια που δεν θα επουλωθούν ποτέ πλήρως.

Η πρόκληση του TikTok που προκάλεσε τους τραυματισμούς του Τζέισον έχει έκτοτε αφαιρεθεί από την πλατφόρμα. Ωστόσο, παρόμοιες προκλήσεις συνεχίζουν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας σε κίνδυνο νέους ανθρώπους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News