Πορτογαλία: Κατασχέθηκε κοκαΐνη συσκευασμένη ανάμεσα σε μπανάνες αξίας 100 εκατ. ευρώ

Κόσμος
Πορτογαλία: Κατασχέθηκε κοκαΐνη συσκευασμένη ανάμεσα σε μπανάνες αξίας 100 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιχείρηση, η οποία προέκυψε από διεθνή συνεργασία με την Κολομβία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει σε συλλήψεις

 Οι πορτογαλικές αρχές κατάσχεσαν 4,2 τόνους κοκαΐνης συσκευασμένους ανάμεσα σε μπανάνες σε φορτηγό πλοίο με προορισμό πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσαν αξιωματούχοι επιβολής του νόμου την Τρίτη (2/5).

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε καφάσια με μπανάνες που είχαν φύγει από την Κολομβία και εισήλθαν στην Πορτογαλία μέσω του λιμανιού Σετούμπαλ, μιας παραθαλάσσιας πόλης κοντά στη Λισαβόνα. 

Η αξία της κοκαΐνης ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ (109 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο Βίτορ Ανανίας, συντονιστής της πορτογαλικής δικαστικής αστυνομίας. Είναι “μία από τις πιο σημαντικές κατασχέσεις κοκαΐνης φέτος”, πρόσθεσε, και θα έχει ως αποτέλεσμα “σοβαρή οικονομική ζημιά σε εγκληματικές οργανώσεις”. 

Η επιχείρηση, η οποία προέκυψε από διεθνή συνεργασία με την Κολομβία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει σε συλλήψεις.  

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η κατάσχεση της ποσότητας ναρκωτικών που ανακοινώθηκε στα κεντρικά γραφεία της δικαστικής αστυνομίας είναι από τις μεγαλύτερες από τις αρχές του έτους. 

 «Μιλάμε για σημαντικό αριθμό εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες μετέφεραν τα ναρκωτικά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στην Ευρώπη. 

Επρόκειτο για μια επιχείρηση ορόσημο, όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών και τη διεθνή συνεργασία, την ανάγκη συλλογής όσο το δυνατόν περισσότερων δεδομένων και οργάνωσης δράσης με συγκεκριμένο στόχο και προσδιορισμού της ποσότητας κοκαΐνης αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Vitor Ananias, σύμφωνα με το ert.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News