Κόσμος

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Σύλληψη εμπόρων για διακίνηση ναρκωτικών με ντελίβερι(vid)

Το τμήμα καταπολέμησης ναρκωτικών της αστυνομίας της Sharjah συνέλαβε επτά Ασιάτες υπηκόους που συμμετείχαν στη διανομή των παράνομων ουσιών,

Οι αρχές στην πόλη Sharjah των ΗΑΕ προχώρησε σε συλλήψεις μιας ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά χρησιμοποιώντας ντελιβεράδες.

Σε λιγότερο από 12 ώρες, το τμήμα καταπολέμησης ναρκωτικών της αστυνομίας της Sharjah συνέλαβε επτά Ασιάτες υπηκόους που συμμετείχαν στη διανομή των παράνομων ουσιών, ανέφερε η αρχή σε δήλωση την Τρίτη.

Η ομάδα φέρεται να «εκμεταλλεύτηκε» τον αναβάτη με «περιορισμένο εισόδημα». Ουσιαστικά, οι αναβάτες χαμηλού εισοδήματος παροτρύνθηκαν από τη συμμορία των επτά να προωθήσουν τα ναρκωτικά στις διαδρομές παράδοσης.

Οι αρχές κατάσχεσαν 7.604 γραμμάρια κρυσταλλικού ναρκωτικού, 494 γραμμάρια χασίς και 297 ρολά άγνωστης ουσίας.

Η καταστολή έγινε αφού το τμήμα καταπολέμησης των ναρκωτικών της αστυνομίας της Σάρτζα παρατήρησε την παρουσία του συστήματος διακίνησης ναρκωτικών και δημιούργησε μια ομάδα που θα παρακολουθούσε και θα ερευνούσε το έγκλημα.

Αφού επινόησε ένα σχέδιο για τη σύλληψη όσων εμπλέκονταν με δυνάμεις από γειτονικά εμιράτα, η συμμορία καταλήφθηκε σε χρόνο ρεκόρ και παραπέμφθηκε στη δημόσια δίωξη.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να επικοινωνήσουν με την αστυνομία εάν αντιληφθούν παρόμοιες επιχειρήσεις ναρκωτικών.

Οι αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιούν τακτικά αποστολές και εμποδίζουν τη διακίνηση και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στη χώρα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, στα μέσα του περασμένου έτους, η Al Arabiya English έμαθε ότι το Τελωνείο του Ντουμπάι πραγματοποίησε 936 κατασχέσεις ναρκωτικών σε χερσαία, θαλάσσια, αεροπορικά και επιβατικά λιμάνια μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022.

Αυτό περιελάμβανε αρκετές απόπειρες λαθρεμπορίας ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ των οποίων δισκία τραμαδόλης, Captagon, όπιο, ηρωίνη, σπόρους κάνναβης, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, μαριχουάνα και άλλα ναρκωτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια