Πέθανε ξαφνικά στα 46 του ο παρουσιαστής του MasterChef της Αυστραλίας

Κόσμος
Πέθανε ξαφνικά στα 46 του ο παρουσιαστής του MasterChef της Αυστραλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αστυνομία της Βικτώριας δήλωσε ότι ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος

Ο βραβευμένος σεφ και οικοδεσπότης του MasterChef Australia Jock Zonfrillo πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 46 ετών. Ο Σκωτσέζος εργάστηκε με παγκοσμίου φήμης σεφ σε φημισμένα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο προτού ανοίξει το δικό του στην Αυστραλία.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το Network 10, την ημέρα που επρόκειτο να προβληθεί η πρεμιέρα της σεζόν 2023 του MasterChef.

Ο Zonfrillo επιζεί από τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά του, τα οποία σε δήλωσή τους ανέφεραν ότι οι καρδιές τους είναι «συντετριμμένες».

«Τόσες πολλές λέξεις μπορούν να τον περιγράψουν, τόσες πολλές ιστορίες μπορούν να ειπωθούν... για όσους διασταυρώθηκαν με τον δρόμο του, έγιναν σύντροφοί του ή είχαν την τύχη να είναι η οικογένειά του, κρατήστε αυτόν τον περήφανο Σκωτσέζο στην καρδιά σας όταν θα πιείτε το επόμενο ουίσκι σας», αναφέρεται.

Ο Zonfrillo βρέθηκε νεκρός σε ένα σπίτι στη Μελβούρνη, όταν η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Η αστυνομία της Βικτώριας δήλωσε ότι ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Ο Gordon Ramsay, ο Αυστραλός τραγουδιστής Jimmy Barnes και ο συνάδελφος του σεφ Colin Fassnidge ηγήθηκαν των αφιερωμάτων στον Zonfrillo. «Λυπημένοι από την καταστροφική είδηση... Πραγματικά απόλαυσα τον χρόνο που περάσαμε μαζί στο MasterChef στην Αυστραλία», έγραψε ο Ramsay στο Twitter.

«(…) ήταν σαν αδελφός μου και κάναμε ο ένας τον άλλον να γελάει και να κλαίει», είπε ο Barnes.

Το Network 10 απέτισε επίσης φόρο τιμής στον σταρ, λέγοντας ότι το χάρισμα, το πάθος και η κακή αίσθηση του χιούμορ του Zonfrillo ενέπνευσε ένα έθνος σπιτικών μαγείρων. Το MasterChef - το οποίο είναι μαγνητοσκοπημένο - δεν θα μεταδοθεί αυτή την εβδομάδα όπως είχε προγραμματιστεί, δήλωσε.

Γεννημένος στη Γλασκώβη το 1976, ο Zonfrillo άρχισε να εργάζεται σε κουζίνες στα 12 του χρόνια και στα 15 του έγινε ένας από τους νεότερους μαθητευόμενους που εργάστηκαν ποτέ στο πολυτελές σκωτσέζικο θέρετρο The Turnberry Hotel.

Δύο χρόνια αργότερα άρχισε να εργάζεται για τον βραβευμένο με αστέρι Μισελέν Βρετανό σεφ Marco Pierre White στο διάσημο ξενοδοχείο Hyde Park.

Όμως, παρά την ακμάζουσα καριέρα του, ο Zonfrillo δήλωσε ότι κατά την εφηβεία του έμεινε άφραγκος, άστεγος και εθισμένος στην ηρωίνη. Έγραψε εκτενώς για τους αγώνες του με τον εθισμό στα ναρκωτικά στα απομνημονεύματά του του 2021, Last Shot.

Είπε ότι άλλαξε σελίδα με τη μετακόμισή του στην Αυστραλία το 2000 και συνέχισε να ανοίγει πολλά εστιατόρια, με το πιο επιτυχημένο του - το βραβευμένο εστιατόριο Orana της Αδελαΐδας - να ανοίγει το 2013.

Το 2019, ο παρουσιαστής ανακοινώθηκε ως μέρος μιας ολοκαίνουριας σύνθεσης παρουσιαστών για το MasterChef Australia.

Αλλά η καριέρα του Zonfrillo δεν ήταν χωρίς αντιπαραθέσεις. Το Orana έκλεισε το 2020 με χρέη εκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News